Les conseqüències valencianes dels pactes de Sánchez centren el ple específic de les Corts
L’oposició acusa el govern valencià de voler "silenciar-la", perquè sols Mazón intervé sense límit de temps i no estan permeses les preguntes
Les conseqüències dels pactes que ha tancat el PSOE amb diversos partits perquè tirara avant la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol ixen aquest dimecres a la palestra de les Corts. El parlament acull un ple específic, impulsat per Vox i el PP, sobre la incidència d’aquests pactes que han mantingut Sánchez a la Moncloa en el territori valencià i com pensa fer-los front el Consell. Entre els temes que s’abordaran en aquesta sessió a l’hemicicle, que té un únic punt del dia, estarà l’amnistia.
El PP i Vox, socis al Consell, a partir del migdia explicaran el perjuí que, al seu parer, tindran els temes pactats per Sánchez per a la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, obri la sessió i intervé sense límit de temps, després serà el torn dels grups parlamentaris amb dos torns de huit i quatre minuts, on no podran ni preguntar al cap del Consell, ni abordar cap altre tema que no tinga a veure amb els pactes de Sánchez.
L’oposició, el PSPV i Compromís, considera que la dreta està fent un ús de les institucions amb plens com aquest. Des de les files socialistes lamenten que l’oposició no puga fer preguntes al cap del Consell ni debatre sobre cap altre assumpte. Rebeca Torró, síndica socialista, acusa el PP de "silenciar" l’oposició. Una actitud que el síndic popular, Miguel Barrachina, negava, i acusava els socialistes de voler tindre el monopoli en l’ús de la paraula.
Les Corts no són l'única institució valenciana que dedica un ple específic a l'amnistia als encausats pel procés català. La setmana passada ho van fer també l'Ajuntament de València, on el PP governa amb Vox, i en la Diputació de Castelló.