El Constitucional exonera del delicte de malversació un alt càrrec condemnat pels ERO d’Andalusia

Consegüentment, l'Audiència de Sevilla ha ordenat l'excarceració de Miguel Ángel Serrano, director general de l'entitat encarregada de pagar les ajudes

Façana del Tribunal Constitucional (arxiu)
Façana del Tribunal Constitucional (arxiu) / Jesús Hellín (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2024 - 17:05 Actualitzat: 02 de juliol 2024 - 21:31

El ple del Tribunal Constitucional ha exonerat del delicte de malversació un alt càrrec que va ser condemnat pels ERO d'Andalusia, la qual cosa suposa que serà el primer dels que està a la presó a ser excarcerat. Este pronunciament podria traslladar-se a l'expresident de la Junta José Antonio Griñán.

Fonts jurídiques han informat que la cort de garanties, amb els vots dels set magistrats de la majoria progressista enfront dels quatre conservadors, ha anul·lat la condemna de Miguel Ángel Serrano, que va ser director general de la Institució de Foment d'Andalusia/Agència d'Innovació i Desenvolupament d'Andalusia, que era l'encarregada de pagar les ajudes dels ERO.

La secció primera de l'Audiència de Sevilla, consegüentment, ha ordenat "manament de llibertat" per a Serrano, que estima parcialment el seu recurs d'empara i anul·la la condemna a sis anys i mig de presó que va imposar esta instància. L'alt càrrec, que també va ser sentenciat a dèsset anys d'inhabilitació absoluta, és un dels cinc condemnats que compleix pena de presó i serà excarcerat quan s'aplique la decisió. Serrano ha eixit de la presó poc abans de les 21 hores.

Encara que queden per resoldre sis recursos més, que tenen diferents matisos, la sentència dels expedients de regulació d'ocupació quedarà pràcticament en res, ja que la resolució aprovada este dimarts elimina la condemna per prevaricació i malversació.

El PP afirma que el Constitucional està "esborrant la corrupció" del PSOE

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha afirmat a la vesprada que el Tribunal Constitucional està "copat" d'excàrrecs del PSOE que "estan esborrant la corrupció" del partit a base de "revisionisme" i ha lamentat que el tribunal haja exonerat del delicte de malversació a un alt càrrec que va ser condemnat pels ERO d'Andalusia.

En declaracions enviades als mitjans, Gamarra s'ha referit així al fet que el tribunal de garanties del TC haja estimat parcialment, amb els vots dels set magistrats de la majoria progressista enfront dels quatre conservadors, el recurs de Miguel Ángel Serrano, que va ser director general de l'Agència d'Innovació i Desenvolupament d'Andalusia (IDEA), encarregada de pagar les ajudes dels ERO.

També et pot interessar

stats