Podem convoca primàries per a renovar el lideratge a la Comunitat Valenciana

El procés, del 26 de desembre al 2 de febrer, també tindrà lloc en set autonomies més

María Teresa Pérez, coportaveu de Podem, aquest dilluns des de la seu del partit
María Teresa Pérez, coportaveu de Podem, aquest dilluns des de la seu del partit / Borja Sanchez-Trillo (Efe)

Podem ha decidit aquest dilluns iniciar un procés de primàries per a renovar lideratges en huit comunitats autònomes, entre elles la valenciana, i afermar la implantació territorial després de la ruptura al Congrés amb el projecte Sumar liderat per Yolanda Díaz.

Segons ha explicat la coportaveu del partit, María Teresa Pérez, aquest procés s'iniciarà el 26 de desembre i acabarà el 2 de febrer. Encara no s'han donat a conéixer els terminis de les diferents fases per a renovar cada assemblea autonòmica, que inclouen la inscripció de candidatures individuals, la recollida d'avals, la conformació de llistes i el registre de documents.

El procés de renovació es farà, a més de la Comunitat Valenciana, a Catalunya, Madrid, Aragó, les Balears, Astúries, les Canàries i Múrcia.

Pérez ha indicat que Podem "ha començat un nou camí" i ara correspon "procedir a la renovació de les direccions autonòmiques" perquè fins ara no hi havia hagut temps. "Queda molta faena per fer i ens toca treballar per a continuar el procés d'enfortiment de la nostra organització que iniciem", ha remarcat.

A parer seu, "continuen intactes" les raons per les quals va nàixer la formació morada i "encara queden molts canvis per fer per a millorar la vida de la gent" i per a "defensar el feminisme, la justícia social i una vida digna per a les classes populars". Des de la direcció han animat les persones inscrites a participar en aquest per a reforçar "aquesta eina política que és més necessària que mai".

També et pot interessar

stats