Convoquen una quarta manifestació per a demanar la dimissió de Mazón l'1 de febrer
Més de 200 entitats cíviques, socials i sindicals han organitzat la protesta, que reclama la renúncia del cap del Consell per la "incompetència", la "negligent gestió" de la dana i la barrancada
Més de 200 entitats cíviques, socials i sindicals de la Comunitat Valenciana han convocat una nova manifestació el dissabte 1 de febrer per a exigir la dimissió del president de la Generalitat, Carlos Mazón, per la gestió de la dana, tres mesos després de la barrancada que ha causat més de 200 morts. És la quarta manifestació per a exigir la renúncia de Cap del Consell. La primera, el 9 de novembre, va reunir 130.000 persones; la del 30 de novembre, 100.000, i la del 29 de desembre, 80.000 persones, segons les dades de la delegació del govern.
La protesta, que repetirà el lema "Mazón, dimissió", partirà a les 18:00 hores de la plaça de l'Ajuntament de València, per a acabar en la plaça de la Mare de Déu. El dia anterior, 29 de gener, quan es compleixen els tres mesos de la dana, es duran a terme actes en diverses localitats, com Alacant, Alcoi o Burjassot.
Segons han informat els convocants, la nova convocatòria respon a "la inactivitat, la falta de responsabilitat i la gestió nefasta" del Consell per la catàstrofe del 29 d'octubre, i pretén exigir "justícia, reparació i dignitat". Vol visibilitzar, diuen, "la censura que s'està començant a posar en marxa, la falta de transparència, la impunitat, la falta de responsabilitat i la incompetència en la reconstrucció".
Les entitats convocants destaquen que, tres mesos després de la tragèdia, encara hi ha carrers amb fang, les ajudes porten retard i no s'ha fet públic "el suposat pla de reconstrucció", mentre que el Consell es dedica a "contradir les paraules del seu vicepresident militar", l'encarregat de la reconstrucció.
"Incompetència", "gestió negligent" i "carència de transparència insultant", entre les motivacions
Critiquen així mateix les paraules del president de la Diputació de València, Vicent Mompó, que va acusar la cadena pública À Punt de linxar Mazón, o "la incompetència i la gestió negligent" del conseller d'Educació, José Antonio Rovira, que el dia de la dana va estar a la seua casa d'Alacant encara que hi havia col·legis tancats. A més, afirmen que tres mesos després hi ha persones amb mobilitat reduïda que no poden eixir al carrer perquè no s'han posat en marxa els ascensors, i lamenten les víctimes col·laterals d'esta tragèdia, com els dos operaris morts a Benetússer i Massanassa, i exigeixen revisions que determinen la seguretat de les estructures afectades.
Una altra de les seues crítiques és la "carència de transparència insultant" en els contractes milionaris a dit a empreses que "apareixen en sumaris i sentències per casos de corrupció", així com "la negativa constant" del president a mostrar "què estava fent i on" la vesprada del 29 d'octubre.
Els convocants qüestionen així mateix les paraules "desafortunades, malintencionades i indignes" de Mazón per comparar les ajudes per la dana amb les del poble palestí, i per tot això fan una crida a eixir al carrer per a reclamar "solucions, respecte i responsabilitats".
Demanen també comissions d'investigació tant al Congrés com a les Corts per a "saber tota la veritat", així com investigacions d'ofici de la Fiscalia per a dirimir responsabilitats, i asseguren que les famílies afectades i el poble valencià "no poden esperar més".