Les Corts convaliden els decrets que amplien la rebaixa de taxes i preus del transport

Les normes han sigut debatudes i aprovades per unanimitat en la Diputació Permanent

Carlos Mazón en un moment de la seua intervenció de la sessió d'investidura de les Corts
Imatge d'arxiu de les Corts / À Punt NTC

Les Corts han convalidat aquest divendres tres decrets llei, pels quals es prolonga la reducció del 10% de les taxes pròpies i preus públics de la Generalitat, del 50% en el preu dels bons del transport públic, i la gratuïtat del transport per a menors de 31 anys. Aquestes normes han sigut debatudes i votades en la Diputació Permanent de la cambra —l'òrgan equivalent al ple en els períodes de vacances parlamentàries—, i han comptat amb el suport unànime dels quatre grups parlamentaris (PP, Vox, PSPV-PSOE i Compromís).

Pel que respecta al transport, es prorroga sis mesos la reducció del 50% en el preu dels abonaments de transport i títols multiviatge, fins al 31 de gener de 2024, i s'amplia la gratuïtat de l'abonament per als joves menors de 31 anys en els serveis públics de transport per carretera competència de la Generalitat fins al 31 de desembre de 2023. El decret ha sigut presentat per la consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, que ha explicat que el cost de totes dues mesures serà d'uns 7,2 milions d'euros.

Respecte a la reducció temporal de l'import de les taxes i preus públics del govern valencià i els seus organismes autònoms, serà aplicable una bonificació del 10% sobre les taxes reportades durant el període comprés entre l'1 de setembre i el 31 de desembre de 2023, i en el cas de les taxes de la Conselleria d'Educació s'aplicarà tot el curs 2023-24. La norma l'ha presentada la consellera d'Hisenda, Ruth Merino, que ha afirmat que és "crucial" prestar ajuda a les economies familiars i als qui més ho necessiten, perquè la situació continua sent "urgent".

L’oposició critica que no comparega Rovira

L'oposició ha criticat que no s'haja aprofitat la diputació permanent perquè compareguera el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, per a explicar "el caos" de les adjudicacions de docents, una qüestió que al seu judici sí que és "una urgència", mentre que els punts de hui podrien haver seguit el tràmit ordinari.

També et pot interessar

stats