Les Corts inauguren període de sessions amb el primer debat de política general per a Carlos Mazón

El cap del Consell, ja sense Vox en el govern i en minoria, farà balanç de la legislatura i es preveu que anuncie noves rebaixes fiscals

Inci del curs polític a les Corts amb el debat de política general
Inci del curs polític a les Corts amb el debat de política general / À Punt NTC

Amb el començament del curs polític, les Corts celebraran entre dimecres i divendres el debat de política general. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i els diferents grups polítics contraposaran la seua visió de la situació de la Comunitat Valenciana, en l'estrena de la nova realitat parlamentària després del trencament del pacte de legislatura entre PP i Vox

Este serà el primer debat de política general de la legislatura i també el primer per al president Carlos Mazón. El cap del Consell farà la intervenció inicial, sense límit de temps, d'un debat on se sol combinar el balanç de les polítiques fetes amb alguns anuncis rellevants, com ara les noves rebaixes fiscals que ja ha anunciat que aplicarà.

Mazón, que assegura que farà “noves i millors desgravacions per a les rendes mitjanes i baixes en l’IRPF”, farà una lectura en positiu dels seus primers catorze mesos de govern.

En l'últim acte de partit, celebrat divendres passat, el també president del PPCV va considerar que ha complit “el canvi amb què ens havíem compromés”.

Per la seua banda, el Grup Socialista farà un diagnòstic molt diferent de la realitat valenciana. Consideren que hi ha un Consell paralitzat i fracassat després del trencament amb Vox i avancen que, a banda de la crítica, faran propostes.

“Mazón continua fent polítiques d’extrema dreta i polítiques involucionistes i volem desemmascarar un govern que menteix”, ha dit el síndic del PSPV José Muñoz. “Eixa fragilitat fa que el govern de la Generalitat estiga en una constant paràlisi”, matisa Muñoz.

Compromís també es reivindica com a alternativa. El seu síndic, Joan Baldoví, valora que “el país que ha dissenyat el PP i Vox queda molt lluny del que duem a Compromís” i assegura que, a banda de criticar tot el que s’ha fet malament, aportaran “alternatives”.

Amb este debat comença el període de sessions on ja no està en vigor el pacte parlamentari del PP i Vox, que s'obri a mantindre el suport als populars amb condicions. José María Llanos, el síndic de la formació d’extrema dreta, adverteix que en el debat ho diran “clarament”: “quan es negocia, s’ha de cedir; quan es té minoria, s’ha de cedir”.

El debat arrancarà dimecres amb les intervencions del president i els grups i es tancarà divendres amb la votació de les propostes de resolució. 

També et pot interessar

stats