Les Corts investeixen aquest dijous Carlos Mazón com a president de la Generalitat

La sessió, que se celebra en una jornada única, es podrà seguir en directe per totes les finestres d’À Punt 

El futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, abans de presentar la seua dimissió com a president de la Diputació d'Alacant.
El futur president de la Generalitat, Carlos Mazón, abans de presentar la seua dimissió com a president de la Diputació d'Alacant. / Joaquín P. Reina (Europa Press)

Les Corts són l’escenari aquest dijous del ple d’investidura del candidat del Partit Popular, Carlos Mazón, com a president de la Generalitat i que escenifica l’inici de la XI Legislatura. La sessió, que se celebra en una única jornada, es podrà seguir en directe per la televisió, la ràdio i el web d’À Punt a partir de les 10:00 hores. 

Des de Vox, han reiterat que votaran a favor de la investidura del candidat popular, amb qui formaran govern. En canvi, el PSPV i Compromís votaran en contra perquè consideren que la coalició de govern acordada entre les formacions és "el pacte de la vergonya".

Sobre l'organigrama del nou Consell, Mazón ha avançat que l'extrema dreta gestionarà tres de les deu conselleries. Entre elles, la vicepresidència i el departament de Cultura, que estaran dirigides pel torero Vicente Barrera, una de les figures clau de Vox. Les altres dues carteres que els corresponen són Agricultura i Justícia, i Interior i Governació. Es desconeix encara qui les encapçalarà, de la mateixa manera que ocorre amb els departaments que lideraran els populars, entre els quals estaran Sanitat, Educació i Hisenda, entre d’altres. 

Mazón, que prendrà possessió el dilluns 17 de juliol, ha assegurat que té “moltes ganes" de posar el seu nou projecte "en marxa" i ha afirmat que el seu caràcter li impedeix "estar assegut esperant en un sofà". En una roda de premsa per a fer balanç de la seua gestió al capdavant de la Diputació d’Alacant, on va presentar la dimissió com a president dimecres, ha incidit en les ganes i en la "il·lusió" que té per començar i ha sostingut que té "la major de les predisposicions" davant les pròximes setmanes.

Col·lectius feministes es manifesten en diversos punts del territori 

Coincidint amb el ple d’investidura, col·lectius feministes com Reacció Feminista del País Valencià han organitzat diverses concentracions per a mostrar-hi el rebuig a “la constatació de l'arribada de l'extrema dreta al govern valencià”. Les manifestacions tindran lloc a Gata de Gorgos, la Vall de Gallinera, Xàtiva, València i Castelló de la Plana, a les 20:00 hores. 

“Volem deixar clar que no tolerarem cap pas arrere en els drets assolits per les dones i les identitats dissidents. Des d'ara fem una crida a organitzar-nos no només per a defensar els nostres drets, sinó per a avançar en l'alternativa a aquest sistema capitalista, racista i patriarcal”, asseguren des de Reacció Feminista en les seues xarxes socials.

També et pot interessar

stats