Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Cremen una caricatura de Mazón en un concert de les Festes de Gràcia

El president de la Generalitat respon: "Podeu fer-me el que vulgueu, però a la Comunitat Valenciana la respecteu"

Imatges distribuïdes per Arran de la crema d'un cartell amb la cara de Mazón / Arran Barcelonès

Continua la polèmica entre el govern valencià i un grup d'independentistes catalans.

Dilluns passat, durant un concert en les Festes de la Vila de Gràcia, a Barcelona, el grup independentista català Arran cremava una bandera d’Espanya i una imatge del president valencià, Carlos Mazón.

Així ho va mostrar esta organització vinculada a la CUP en les seues xarxes socials, en una publicació en què, fins i tot, mencionava el cap del Consell.

En el vídeo de la publicació s'aprecia com un dels membres del grup que amenitzava les festes pren una bengala i bota foc a una bandera d’Espanya i a un muntatge fotogràfic del retrat de Felip V exposat a Xàtiva cap per avall, en esta ocasió amb el rostre del president de la Generalitat. Seguidament es mostra una pancarta que diu: "Som Països Catalans, t’agrade o no, Carlos Mazón".

El president valencià, al seu torn, ha respost este dissabte a l’acció d’Arran en el seu compte d’X, amb estes paraules: “Podeu cremar la meua cara una i mil voltes i fer-me el que vulgueu. A la Comunitat Valenciana la respecteu i qui no ho faça em tindrà enfront amb totes les conseqüències. La farsa sobiranista arriba a la fi”.

La resposta del president de la Generalitat ha arribat arran d'una publicació del líder del PP català, Alejandro Fernández. El polític ha expressat el seu suport al cap del Consell i s’ha referit a l’acte dels independentistes, de manera irònica, com “una altra mostra de la reconciliació promesa”, en al·lusió a la nova etapa del govern socialista amb Salvador Illa com a nou president català.

En termes similars als de Mazón i Fernández s’ha expressat la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero: “Açò dista molt d’eixa normalitat i eixa pacificació que parlava Illa en la seua presa de possessió. Per tant, hui a Illa no li queda més opció que condemnar esta violència política i posar-hi remei”.

La crema de la fotografia del president de la Generalitat es va fer dies després de la publicació de Carlos Mazón en X en què exigia a les autoritats catalanes la “retirada immediata” del cartell que havia penjat l’organització independentista amb el missatge "Això no és Espanya, som Països Catalans” i que el líder del PP valencià va qualificar d'“insult supremacista”.