Cremen una caricatura de Mazón en un concert de les Festes de Gràcia

El president de la Generalitat respon: "Podeu fer-me el que vulgueu, però a la Comunitat Valenciana la respecteu"

Imatges distribuides per Arran de la crema d'un cartell amb la cara de Mazón
Imatges distribuïdes per Arran de la crema d'un cartell amb la cara de Mazón / Arran Barcelonès

Continua la polèmica entre el govern valencià i un grup d'independentistes catalans.

Dilluns passat, durant un concert en les Festes de la Vila de Gràcia, a Barcelona, el grup independentista català Arran cremava una bandera d’Espanya i una imatge del president valencià, Carlos Mazón.

Així ho va mostrar esta organització vinculada a la CUP en les seues xarxes socials, en una publicació en què, fins i tot, mencionava el cap del Consell.

En el vídeo de la publicació s'aprecia com un dels membres del grup que amenitzava les festes pren una bengala i bota foc a una bandera d’Espanya i a un muntatge fotogràfic del retrat de Felip V exposat a Xàtiva cap per avall, en esta ocasió amb el rostre del president de la Generalitat. Seguidament es mostra una pancarta que diu: "Som Països Catalans, t’agrade o no, Carlos Mazón".

El president valencià, al seu torn, ha respost este dissabte a l’acció d’Arran en el seu compte d’X, amb estes paraules: “Podeu cremar la meua cara una i mil voltes i fer-me el que vulgueu. A la Comunitat Valenciana la respecteu i qui no ho faça em tindrà enfront amb totes les conseqüències. La farsa sobiranista arriba a la fi”.

La resposta del president de la Generalitat ha arribat arran d'una publicació del líder del PP català, Alejandro Fernández. El polític ha expressat el seu suport al cap del Consell i s’ha referit a l’acte dels independentistes, de manera irònica, com “una altra mostra de la reconciliació promesa”, en al·lusió a la nova etapa del govern socialista amb Salvador Illa com a nou president català.

En termes similars als de Mazón i Fernández s’ha expressat la vicepresidenta i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero: “Açò dista molt d’eixa normalitat i eixa pacificació que parlava Illa en la seua presa de possessió. Per tant, hui a Illa no li queda més opció que condemnar esta violència política i posar-hi remei”.

La crema de la fotografia del president de la Generalitat es va fer dies després de la publicació de Carlos Mazón en X en què exigia a les autoritats catalanes la “retirada immediata” del cartell que havia penjat l’organització independentista amb el missatge "Això no és Espanya, som Països Catalans” i que el líder del PP valencià va qualificar d'“insult supremacista”.

També et pot interessar

stats