Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Els daus donen l'alcaldia de Xestalgar al PSPV

El socialista Raúl Pardos revalida el càrrec en traure una tirada més alta que el candidat oponent, Salvador Domingo (PP)

Sorteig de l'alcaldia amb daus al municipi de Xestalgar aquest divendres

L'atzar ha decidit qui portarà la vara de comandament a l'Ajuntament de Xestalgar durant els pròxims quatre anys amb el llançament de dos daus. La fortuna ha somrigut al PSPV, que revalida el govern municipal en aquesta població dels Serrans on viuen poc més de 500 persones. 

S'hi jugaven l'alcaldia el socialista Raúl Pardos, alcalde actual en funcions, i Salvador Domingo, candidat del PP. El cubilet ha tret una victòria en forma d'11 (5+6) per al primer, mentre que el segon s'ha quedat en un 9 (4+5). El popular, que no ha acudit a la cita, ha estat representat per un company de partit.

El sorteig s'ha fet per l'empat tècnic a 207 vots que va tindre lloc en les eleccions locals del 28 de maig. Després de l'escrutini inicial, la Junta Electoral Central va decidir no donar per vàlida una papereta del PSPV que estava trencada, amb la qual cosa la situació continuava en taules. 

Finalment, l'alcaldia s'ha hagut de decidir a sorts, com ja va ocórrer recentment amb la d'Alcosser (Comtat), on una moneda els la va donar als socialistes. Es posa fi així a un procediment electoral que ha durat setmanes i ha estat marcat per la presentació de diversos recursos davant de les màximes autoritats electorals. 

L'Ajuntament de Xestalgar ja té alcalde i es podrà constituir, com la majoria de consistoris valencians, aquest dissabte. En cas de no desencallar-se la situació, hauria calgut esperar al mes de juliol i això, alhora, hauria arrossegat el retard en la conformació de la Diputació de València perquè aquest procés sols pot posar-se en marxa una vegada estan constituïts tots els ajuntaments de la demarcació. 

els Serrans Eleccions 28M