Junts no descarta una moció de censura amb el PP, encara que prioritza negociar amb el govern

"Nosaltres treballem perquè es complisquen els acords als quals hem arribat, no perquè Espanya tinga un govern de Sánchez o un del PP, treballem per a Catalunya", ha insistit Laura Borràs

La presidenta de Junts, Laura Borràs estr dimarts en l'ofrena floral en la tomba de l'expresident català Lluís Companys
La presidenta de Junts, Laura Borràs, este dimarts en l'ofrena floral a la tomba de l'expresident català Lluís Companys / Kike Rincón (Europa Press)

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha assegurat este dimarts que en aquest moment el seu partit "no descarta cap escenari, tampoc el d'una moció de censura amb el PP", si bé ha deixat clar que ara la prioritat és continuar negociant amb el govern de Pedro Sánchez perquè es complisca l'acord d'investidura.

El Partit Popular, que va presentar dilluns una querella contra el PSOE en l'Audiència Nacional per suposats delictes de finançament il·legal, suborn i tràfic d'influències, encara que considera que "la moció de censura està més justificada que mai", descarta que la moció contra Sánchez estiga "hui" en la seua agenda per l'absència de suports parlamentaris.

Vox sí que està disposat a donar suport a una moció de censura contra el president del govern i fer valdre els seus 33 escons al Congrés al costat del PP i, fins i tot, partits independentistes com Junts, sempre que comporte una convocatòria immediata d'eleccions per part del candidat triat.

Borràs ha subratllat este dimarts en declaracions a Telecinco que Junts ja va complir amb la seua part de l'acord en investir Sánchez com a president del govern, i ara li toca a l'executiu central complir amb la seua part.

"El que ens interessa és que es produïsca el compliment dels acords als quals arribem. És per a això per al que treballem, no perquè Espanya tinga un govern de Pedro Sánchez o un Govern del PP, treballem per a Catalunya", ha insistit.

Els nostres vots no poden donar-se per fets en cap cas, el govern ja està començant a comprendre-ho

Preguntada per si Junts descarta sumar-se a una hipotètica moció de censura del PP a Sánchez, ha assenyalat: "No descartem absolutament res".

"Els nostres vots no poden donar-se per fets en cap cas. El govern va comprenent quines són les regles del joc. Les derrotes parlamentàries aniran al fil dels incompliments. Els acords es fan per a complir-los. Els pressupostos, també", ha sentenciat Borràs.

Quant a les informacions relacionades amb el cas Koldo, ha afirmat que "la judicialització de la política" que venia denunciant Junts "ara està també afecta els que, tal vegada, fins que no l'han vist més a prop no se n'han adonat".

També et pot interessar

stats