Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Detenen l'alcaldessa de Sitges per presumpta corrupció en la concessió de subvencions

A més d’Aurora Carbonell (ERC), els agents han detingut huit persones mes en el marc de l’operació

Moment de la detenció de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell / Europa Press
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de juny 2023 - 18:41 Actualitzat: 22 de juny 2023 - 09:28

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC), en el marc de l'operació desplegada per presumpta corrupció en la concessió de subvencions municipals a entitats socials, entre els anys 2017 i 2022. Segons fonts pròximes al cas, a més de Carbonell, els agents han detingut el regidor d'ERC Jaume Monasterio i nou persones més, entre les quals figuren diversos tècnics de l'Ajuntament.

A última hora de la vesprada, Carbonell ha quedat en llibertat provisional. Ha eixit de la comissaria de la Verneda de Barcelona amb una citació per a comparéixer aquest divendres davant del jutge que investiga la causa.

L'operació, que duen a terme agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) sota la direcció del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona, es manté oberta, amb més registres en oficines municipals i possibles detencions.

En la causa, oberta pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, s'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació de subvencions a entitats de la Mesa del Tercer Sector i a una cooperativa de la població, entre els anys 2017 i 2020, i suposat fraccionament de contractes.

La causa la instrueix des de maig del 2022 el jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, i les diligències es van incoar després de rebre un informe policial. En aquestes diligències es troben com a investigades un total tretze persones: l'alcaldessa i huit regidors de l'Ajuntament de Sitges de l'etapa que s'investiga, i quatre particulars que formaven part d'una de les cooperatives investigades. Les entrades i registres s’han dut a terme de manera simultània a les oficines municipals, les entitats beneficiàries dels contractes i els domicilis particulars dels quatre investigats relacionats amb la cooperativa.

L'alcaldessa actual, que acaba renovar en el càrrec, va liderar el govern municipal en l'etapa 2019-2023 amb el suport del Grup Independent i de Guanyem Sitges (una coalició de la CUP i els comuns), que es troba dins del període que investiga el jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú. Les irregularitats també afecten l'etapa anterior en l'Ajuntament de Sitges, del qual va ser alcalde Miquel Forns, de CiU, entre els anys 2015-2019.