Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA

Detingut a Holanda el presumpte autor dels trets contra Vidal-Quadras

És la sexta detenció en la causa, que l'Audiència Nacional investiga com un possible atemptat terrorista

Agents de policia inspeccionen el punt en què va rebre el tir Vidal-Quadras, en el carrer Núñez de Balboa de Madrid / Borja Sánchez-Trillo (Efe)

La policia holandesa ha detingut als Països Baixos el presumpte autor material dels dispars contra l'expresident del PP de Catalunya i fundador de Vox Aleix Vidal-Quadras, segons informa la Policia Nacional en el seu perfil en X. Sobre el detingut pesava una orde de detenció internacional emesa per l'Audiència Nacional, que investiga el cas com un presumpte atemptat terrorista.

Vidal-Quadras, de 78 anys, va ser tirotejat el 9 de novembre del 2023 en ple carrer de Madrid. Va rebre un tret al rostre, però va salvar la vida. Des del primer moment va assenyalar el govern de l'Iran, que l'havia situat en una llista negra de persones a què acusa de donar "suport a grups terroristes i propagació de la violència i l'odi". Diverses informacions periodístiques apunten al fet que Vox va finançar-se originalment amb diners del Consell de la Resistència de l'Iran, una de les forces d'oposició al règim de Teheran que opera des de l'exili.

És la sexta detenció en el marc de la investigació desenvolupada per la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional. L'anterior també es va produir als Països Baixos, on a les acaballes d'abril els agents van arrestar una dona acusada de finançar i preparar l'atac.

Abans es va detindre a la frontera colombiana Greg Oliver Higuera Marcano, un veneçolà localitzat suposadament implicat en la compra de la motocicleta que es va usar en l'atemptat. Els tres primers arrestos es van produir el 21 de novembre a Espanya: una parella a Lanjarón (Granada) i un jove a Fuengirola (Màlaga).