Diana Morant defensa el PSPV com l'alternativa real “al pitjor Consell” que ha tingut mai la Comunitat Valenciana

Els socialistes valencians celebren este divendres i dissabte l’inici del curs polític a l'Alfàs del Pi

Inici del curs polític del PSPV a l'Alfàs del Pi
Inici del curs polític del PSPV a l'Alfàs del Pi / PSPV

La secretària general del PSPV-PSOE, Diana Morant, ha assegurat que la formació és l'"alternativa real" al "pitjor govern que ha tingut mai" la Comunitat Valenciana, i ha afirmat que Carlos Mazón presideix un executiu "inestable, feble" que no mereixen els valencians i les valencianes. Així ho ha assenyalat en declaracions dels mitjans de comunicació este divendres en el primer dia de la interparlamentària que els socialistes valencians celebren a l'Alfàs del Pi (Marina Baixa), a la qual assisteixen la direcció del partit i més d'un centenar de càrrecs públics i on es fixaran les línies d'actuació per al nou curs polític.

Morant ha destacat "el fracàs de Mazón", a qui els seus socis de govern —en al·lusió a Vox— no li han durat ni un any. A més, ha incidit en el fet que no representa la societat valenciana amb les seues polítiques que van contra els drets de les dones, contra el col·lectiu LGBTI i unes polítiques “ultres”, amb les quals el PP rivalitza amb Vox.

La també ministra de Ciència, Innovació i Universitats ha assegurat que els socialistes valencians són "la resistència" enfront de les polítiques "de retrocés" del Consell de Mazón, el qual ha obtingut un "suspens total" en el curs polític anterior, perquè ha fallat en assignatures com l'habitatge, la dependència, la sanitat o l'educació. A més, ha criticat les retallades d'un Consell que aplica un model fiscal en el qual "rebaixen els impostos als més rics" i això acaba repercutint en una retallada en els serveis públics.

Preguntada per la possibilitat que el PSPV negocie els pròxims pressupostos de la Generalitat ara que el PP està en minoria en les Corts després de la ruptura de Vox, ha afirmat que són una oposició “constructiva” i les propostes que siguen bones per a la ciutadania les secundaran. "Però ens han fet impossible donar suport a qualsevol proposta en este any de legislatura", perquè tenen "una agenda ultra", ha assegurat la líder del PSPV, qui ha posat com a exemple "la falsa llei de concòrdia" o "la falsa llei de llibertat educativa".

Reclama a Mazón que exigisca la condonació del deute

En matèria de finançament, ha exigit a Mazón que "governe alineat amb l'interés dels valencians i les valencianes i no alineat amb els interessos de Génova", perquè s'ha convertit en "el delegat" de la seu nacional del PP.

A més, Morant li ha reclamat al president que exigisca la condonació del deute històric, perquè rebutjar-la "només entén de sectarisme i partidisme", i ha assegurat que el PSPV defensa un model de finançament "federal i més just", que ha d'abordar-se en un debat "honest, seriós i rigorós".

També et pot interessar

stats