Diana Morant deixa l’executiva del PSOE per a liderar la federació valenciana

La renúncia li permetrà encapçalar la llista de delegats per València en el congrés de Sevilla

Morant clausura l'acte d'inici de curs polític del PSPV a l'Alfàs de Pi
Foto d'arxiu de la secretària general del PSPV-PSOE / Pablo Miranzo (EFE)

La secretària general del PSPV-PSOE Diana Morant ha renunciat al seu càrrec en la comissió executiva federal del PSOE —el de secretària de Ciència, Innovació i Universitats— per a encapçalar la delegació de la província de València en el 41 Congrés del PSOE.

Segons han assegurat fonts socialistes, la ministra de Ciència, Innovació i Universitats ha presentat este dilluns la seua renúncia a continuar en l'executiva federal del PSOE; una decisió que ha estat consensuada amb el secretari general del partit, Pedro Sánchez.

La renúncia permet a Morant encapçalar la llista de delegats socialistes per la província de València que acudirà al congrés que el PSOE celebrarà a Sevilla a final de novembre i que és la delegació més nombrosa, amb 63 delegats (per davant dels 57 de Sevilla, que és la segona).

L'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, a qui Diana Morant va succeir el febrer passat com a líder dels socialistes valencians, encapçalarà els delegats de la província de Castelló, mentre que el president del PSPV-PSOE, Alejandro Soler, liderarà els delegats de la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats