Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Díaz promet reformar el sistema de finançament autonòmic “caducat”

La presidenciable de Sumar ha remarcat que vol “un país de països” i ha fet una crida a les dones valencianes a votar per defensar els seus drets

La líder de Sumar i candidata a la presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz, protagonitza l'acte central de campanya de Compromís-Sumar / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

La candidata de Sumar a la Presidència del govern espanyol, Yolanda Díaz, s'ha compromés a reformar el sistema de finançament autonòmic "caducat fa catorze anys". La líder d'aquesta confluència d'esquerres estatal ha reconegut que la valenciana és l'autonomia "pitjor finançada" d'Espanya, i ha carregat contra el PP i el PSOE, formacions a les quals ha acusat de no voler solucionar la situació d'infrafinançament per la seua "ànima centralista". Aquestes declaracions les ha fetes aquest dissabte a l’acte central de campanya Compromís-Sumar, la fórmula valenciana d'aquest espai polític.

Díaz ha obert el seu discurs en gallec i ha remarcat que vol "un país de països", en referència a la diversitat lingüística i cultural de l'estat espanyol. Qui vol convertir-se en la primera presidenta del govern espanyol ha fet una crida a les dones "lliures" valencianes perquè el 23 de juliol voten per a "defendre els seus drets".

La líder de Sumar ha entrat al Teatre Olympia de València al ritme de xaranga, acompanyada dels caps de llista al Congrés per València i Alacant, Àgueda Micó i Txema Guijarro; el líder de Més País, Íñigo Errejón, i altres cares destacades de la candidatura. 

Abans d’accedir al recinte, Díaz ha tingut unes paraules per a les vora tres-centes persones que no hi han pogut accedir perquè s’ha completat l’aforament. "Ja hi ha, sense cap dubte, canvi al nostre país; hi ha un revulsiu, es diu Sumar, i guanyarem les eleccions", ha proclamat la presidenciable a les portes del teatre.  

Durant l’acte s’ha produït una gran ovació a Mónica Oltra, a qui el número 2 al Congrés per València, Alberto Ibáñez, ha agraït la tasca feta com a vicepresidenta i consellera d’Inclusió durant dues legislatures a l’inici de la seua intervenció. 

València Eleccions 23J Reforma del finançament