La Diputació d'Alacant recorre contra la negativa del Suprem a suprimir la retallada del Tajo-Segura

La institució defén la "urgència" de noves mesures per a evitar els danys econòmics i mediambientals

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura
Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

La Diputació d'Alacant ha presentat aquest dilluns el recurs de reposició contra l'acte del Tribunal Suprem (TS) que el juliol passat va rebutjar la suspensió cautelar de l'increment del cabal ecològic del Tajo, sol·licitada per la institució provincial pels "perjudicis econòmics, socials i mediambientals que aquesta decisió del govern espanyol està tenint sobre els interessos de la província".

En l'escrit interposat pels serveis jurídics provincials argumenten que la decisió judicial "vulnera la tasca ponderadora que ha de dur a terme el tribunal per a dilucidar l'adopció de mesures cautelars", segons ha indicat la institució en un comunicat. En aquest sentit, ha afegit que la sol·licitud de mesures cautelars responia a una "raó d'indubtable urgència i no causava un mal correlatiu en la conca cedent". El president de la Diputació, Toni Pérez, ha admés que són "conscients que és molt difícil que el recurs prospere", però ha precisat que des de la diputació esgotaran " totes les vies possibles". 

Així, assenyalen que la suspensió cautelar sol·licitada no condiciona l'eficàcia de la norma que s'aplica, ja que només afecta la immediata entrada en vigor de l'increment de cabals ecològics de 6 a 7 m³/s". "Simplement, discuteix que s'haja determinat en un cabal, a parer nostre, excessiu, injustificat i que provoca perjudicis notables en la conca receptora", recull l'escrit d'apel·lació.

Els esmentats informes apunten que l'elevació d’1m/s del cabal ecològic del Tajo es tradueix en 28 hm³/any de davallada en destinació, cosa que provoca "pèrdues de més de 2.400 lloc de treballs i de més de 84 milions d'euros".

També et pot interessar

stats