Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El director general de Costes de la Generalitat: "La línia de domini públic s'ha menjat les cases perquè s'ha permés que es perden les platges"

Vicente Martínez confirma la reforma del Pativel, el pla de protecció del litoral del Botànic; nega que es vulga urbanitzar més la costa i acusa l'Estat d'agreujar la regressió per no executar els projectes per a frenar-la

El director general de Costes, Ports i Aeroports, Vicente Martínez / À Punt NTC
10 de novembre 2023 - 11:47

El Consell presentarà batalla contra la revisió de les delimitacions del litoral valencià que proposa el Ministeri de Transició Ecològica, en l'aplicació de la reforma de la llei de costes que afecta milers d'habitatges de Dénia, Puçol, Bellreguard i el Puig.

En la vespra d'una novetat "important", que s'ha anunciat que es comunicarà després del ple del Consell d'aquest divendres, el director general de Costes, Ports i Aeroports de la Generalitat, Vicente Martínez Mus, ha eixit en defensa dels propietaris. També ha acusat l'Estat d'haver agreujat la situació per la falta d'aplicació de 61 actuacions aprovades per a frenar la regressió del litoral valencià.

"No es tracta de gent que ha construït sobre domini públic, el que passa és que la línia de domini públic s'ha menjat les cases perquè s'ha permés perdre les nostres platges", ha explicat Martínez Mus en Les notícies del matí. A més, ha acusat el govern espanyol de deixar passar fons europeus per a aquestes accions.

Vicente Martínez ha valorat com una "barbaritat" el sistema de delimitació de la frontera maritimoterrestre de la llei de costes, a partir d'on arribe la mar durant un temporal, i ha avançat que s'intentarà corregir des de la Generalitat, però no ha especificat com. "Volem que es protegisca el domini públic protegint les platges i no a costa dels drets dels veïns, que és el que s'està fent. Eixa combativitat la durem fins a l'extrem que calga per a defendre els habitants i la integritat de la costa", ha dit.

No urbanitzarem més el litoral

El director general de Costes ha aclarit que l'objectiu és dotar de seguretat jurídica les propietats construïdes, però no ampliar el parc d'edificacions. Considera que "tenim una legislació de costes molt agressiva" que la Generalitat és partidària de revisar perquè complica la inversió. No obstant això, ha assegurat que "no urbanitzarem més el litoral". "El que volem és que qui hi viu tinga la màxima seguretat possible i qui hi òbriga un negoci tinga tranquil·litat i sàpia el seu futur en pròxims anys. És a dir, que no estiga a la voluntat del govern de torn que et canvie les regles del joc a mitjan partida, que és el que està passant ara en la legislació estatal de costes", ha insistit.

Cal revisar el Pativel. Té coses salvables i d'altres que cal repensar. Li pegarem una volta

Martínez ha confirmat canvis imminents en el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral, el Pativel, aprovat per l’anterior Consell del Botànic per a protegir el litoral i avalat pel Tribunal Suprem, contra un recurs del PP. "Que una norma siga formalment correcta no vol dir que siga bona per a la Comunitat Valenciana. Cal revisar-la. Té coses salvables i d'altres que cal repensar. Li pegarem una volta", ha anticipat als micròfons d'À Punt.