Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Echenique s'acomiada del Congrés i es reincorporarà al CSIC

El portaveu d'Unides Podem ha dit adeu reivindicant Irene Montero i el valor d'haver "fet soroll" a la cambra

Pablo Echenique i Irene Montero conversen al Congrés el mes de setembre passat / Eduardo Parra (Europa Press)

Pablo Echenique abandona la política. El fins ara portaveu d'Unides Podem s'ha acomiadat aquest dimecres del Congrés i es reincoporarà al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Així ho ha traslladat durant la seua intervenció en la Diputació Permanent de la cambra baixa, en la qual ha defensat la tasca de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i s'ha mostrat orgullós d'haver dit algunes "veritats" i d'haver "fet soroll", l'única forma, a parer seu, perquè "s'escolte els de baix".

"Hui és la meua última intervenció i ací s'acaba el meu viatge. D'ací a alguns dies, sol·licitaré tornar al servei actiu en el CSIC per a continuar els meus treballs com a científic", ha apuntat Echenique que, com Montero no anava en les llistes electorals de Sumar i va criticar fa setmanes haver patit un veto indirecte per part de Yolanda Díaz per no haver figurat en la llista per Saragossa.

També ha denunciat que és un "vergonya" que el Congrés tinguera un portaveu parlamentari en cadira de rodes i no s'haja enviat un missatge clar a la societat d'adaptar l'hemicicle a les persones amb discapacitat, per tal que el diputat poguera ocupar el seu escó amb la resta de la bancada del seu grup, tal com ha demandat reiteradament.

Defensa de Montero i de les lleis aprovades amb la firma d'Unides Podem

D'altra banda, en el seu comiat, Echenique ha reivindicat diverses mesures legislatives dutes endavant durant la legislatura i que porten el segell d'Unides Podem, com la llei d'eutanàsia, la pujada "històrica" del salari mínim, el desplegament de l'ingrés mínim vital, la llei de benestar animal o la d'habitatge.

Específicament, ha elogiat la titular d'Igualtat, per desplegar una "nova i valenta" onada de drets feministes com la normativa trans-LGTBi, la reforma de l'avortament i la llei "només sí és sí", tot i ser "atacada per la dreta judicial i mediàtica" i "mutilada parcialment" per l'acord del PP i el PSOE per a reformar-la.