Eduardo Beut, nou director d'Antifrau amb els vots del PP i Vox

El PSPV i Compromís titllen de "frau" esta decisió per "la vinculació política i personal del candidat amb el PP"

Agència Valenciana Antifrau
Agència Valenciana Antifrau / Arxiu

Els vots del Partit Popular i Vox han permés el nomenament de l'inspector d'Hisenda, Eduardo Beut, com a nou director de l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF), malgrat el rebuig del PSPV i Compromís, que titllen de "frau" esta decisió per "la vinculació política i personal del candidat amb el PP".

Gràcies a la nova llei d'Antifrau, registrada pel PP i aprovada al costat de Vox abans de l'eixida dels governs autonòmics, Beut ha pogut ser triat amb majoria absoluta en una segona volta, ja que no va prosperar la de tres quints en la primera votació.

Per esta raó, s'ha hagut de convocar un segon ple just després de la primera votació. Tots els diputats han hagut de desfilar dos vegades fins a la tribuna per a depositar el seu vot, que és secret.

Eduardo Beut González és inspector d'Hisenda, cap d'unitat en la inspecció regional de València (AEAT) i va ser delegat de l'Agència Tributària en la Comunitat Valenciana. També ha sigut conseller de finances de l'ambaixada d'Espanya a Mèxic.

El síndic de Vox, José María Llanos, ha justificat el suport del seu grup en el fet que, encara que per a ells este organisme no és una qüestió prioritària, compleixen els "pactes de cavallers".

També et pot interessar

stats