Educació buscarà "vies d'acord" amb els sindicats sobre el pacte de plantilles del Botànic, avalat pel TSJCV

L'STEPV adverteix a Educació que reclamarà al TSJ l'execució de la sentència que dona la raó als sindicats si d'ací a deu dies no ha iniciat la contractació dels 833 docents pendents, ja que "estaria prevaricant"

Els sindicats d'educació estimen que falten prop d'un miler de docents a incorporar-se en els centres educatius públics d'Infantil, Primària i Secundària
Els sindicats d'educació estimen que falten prop d'un miler de docents als centres educatius públics d'infantil, primària i secundària / Shutterstock

Els responsables d'Educació es reuniran la pròxima setmana amb els sindicats per a explorar "vies d'acord" respecte de l'aplicació del pacte de plantilles després que el TSJCV haja desestimat el recurs de la conselleria contra l'aplicació d'este conveni , signat en la recta final del govern del Botànic. "Volem que no es perjudique el curs ni a l'alumnat", ha explicat el conseller José Antonio Rovira en un videocomunicat enviat als mitjans de comunicació, on ha anticipat que la conselleria no descarta esgotar la via judicial presentant un recurs de cassació contra la decisió.

Els mateixos sindicats van demanar la reunió en conéixer l'acte del TSJCV per a planificar la incorporació de prop de mil docents en el sistema públic educatiu, en aplicació dels acords que ara ha tornat a validar el tribunal superior valencià.

Captura del videocomunicat del conseller d'Educació José Antonio Rovira
Captura del videocomunicat del conseller d'Educació José Antonio Rovira / À Punt NTC

L'STEPV, l'organització majoritària, exigeix a Educació que complisca "de manera immediata" el decret de plantilles i inicie l'adjudicació de les places pendents des de setembre. En cas contrari, adverteixen que reclamaran al TSJCV que obligue Educació a executar-lo; a més, amenacen amb noves mobilitzacions.

Candela (STEPV): "Si Educació no inicia els contractes, estarà prevaricant"

"Tornem a la casella d'eixida. Els acords són vàlids i s'han d'aplicar [...] a partir del nou acte judicial, Educació està obligada sí o sí. Si no, entenem que està prevaricant. La conselleria té dret a recórrer en cassació, però ha d'aplicar sí o sí eixos acords. D'ahí la urgència que convoque les places per als interins", ha explicat Marc Candela, de l'STEPV.

El portaveu sindical recorda que Educació ja va reconéixer que faltaven 833 docents en el sistema públic en el curs 2024-2025 i que, durant les negociacions amb l'equip de José Antonio Rovira per a l'acord de plantilles, Educació va admetre que havia reservat una partida econòmica per si els jutjats eren desfavorables al posicionament de la Generalitat.

El portaveu de l'STEPV, sindicat majoritari en l'educació, Marc Candela
El portaveu de l'STEPV, sindicat majoritari en l'educació, Marc Candela / À Punt NTC

"Educació ja podria oferir eixes places. Si és de veres que té els números fets, només cal donar l'orde per a les adjudicacions, que poden ser la setmana que ve perfectament", ha indicat Candela.

Almenys 833 docents pendents de reforçar les plantilles

Segons les estimacions de l'STEPV, l'aplicació de plantilles suposa incorporar un mestre més als centres de primària "a partir de nou unitats, que són la majoria", així com professorat de reforç per a alliberar el professorat de secundària de les tasques de burocràcia i puguen, així, centrar-se en la docència.

En concret, calcula que s'haurien d'adjudicar 183 places per a centres d'infantil i primària. Quant a secundària, batxillerat i FP, hi ha 52 llocs de treball destinats a codocència, 89 a coordinadors i càrrecs directius, 119 en orientació educativa, 86 contractes de coordinació de cicles formatius, 152 per a desdoblaments entre tercer i quart d'ESO i altres 152 llocs de treball per a tutories.

El PSPV demana la dimissió de la directora de personal docent

El PSPV-PSOE ha demanat la dimissió "immediata" de la directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, per la "nefasta gestió" tant a l'inici del curs passat com per la suspensió de l'acord de plantilles.

El portaveu socialista d'Educació, José Luis Lorenz, ha criticat la decisió de la Conselleria d'Educació de "tractar d'impedir este increment de mitjans per a l'educació pública" —decidit en temps del Botànic—, que estima que suposava incorporar 5.000 docents a les aules i ha denunciat que "el PP de dreta extrema que està al capdavant d'Educació" no té com a prioritat l'educació pública, sinó que "la seua finalitat és retallar en recursos per a desprestigiar-la".

També et pot interessar

stats