Les entitats valencianistes suspenen l'aplec a la muntanya de la Patada del Puig

Més Compromís ha confirmat que l'"aplec de baix" continua en marxa

Participants en l'Aplec del Puig de 2023 organitzat per Més Compromís
Participants en l'Aplec del Puig del 2023 organitzat per Més Compromís / À Punt NTC

Les entitats organitzadores de l'Aplec del Puig (Horta Nord) que se celebra dalt de la muntanya de la Patada han emés un comunitat este dimarts de vesprada en què anuncien la suspensió de la 64a edició d'esta trobada valencianista, que estava previst que se celebrara —com es fa des dels anys 60— l'últim diumenge d'octubre.

Segons han indicat, han pres la decisió "davant de la constatació que diferents entitats integrades han tingut i tenen alguns problemes organitzatius que posen en perill la seua participació". A més, han confiat en reprendre la commemoració en 2025 "amb tota la normalitat" i han emplaçat a sumar-se a la pròxima cita a les entitats que ja hi formen part, així com "a totes aquelles [persones] que es vullguen afegir a la celebració d'una de les fites històriques més destacables del nacionalisme valencià".

El comunicat està signat per Acció Cultural del País Valencià, Bloc i País, Decidim - Plataforma pel Dret a Decidir, Escola Valenciana, Esquerra Republicana del País Valencià, l'Intersindical Valenciana, el Jovent Republicà del País Valencià i la Plataforma per la Llengua.

L'"aplec de baix" continua en marxa

Per contra, la celebració de l'Aplec del Puig que té lloc de manera separada a la base de la muntanya de la Patada, a càrrec de la formació Més-Compromís —antigament coneguda com a Bloc, que va nàixer com Unitat del País Valencià— continua en marxa, com bé han promocionat des del partit en les xarxes socials. "Com cada any, l'últim diumenge d'octubre el valencianisme s'aplega al Puig per a plantar cara", han escrit, animant a la participació. A més, han recordat que enguany compten amb “Vicent Romput”, un recital-concert d'Estellés pel seu centenari.

També et pot interessar

stats