Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

ERC i Junts pacten no investir Pedro Sánchez si no es compromet a treballar per un referèndum

El PSC i El PSOE afirmen en un comunicat conjunt que "per aquest camí no hi ha avanç possible” i asseguren que dialogaran “dins de la Constitució”

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, durant el debat de política general

Esquerra i Junts han pactat una resolució sobre l’autodeterminació, en la qual busquen que el parlament no es posicione a favor d’investir cap president del Govern espanyol “que no es comprometa a treballar per fer efectives les condicions de celebració d’un referèndum”.

“Per aquest camí no hi ha avanç possible”, han respost el PSOE i el PSC en un comunicat conjunt, en el qual han reiterat “la seua voluntat d'apostar pel diàleg” i han assegurat que ho faran “sempre dins de la Constitució”. "Un diàleg que ha de servir per a superar la divisió i no per a aprofundir en la ruptura i la discòrdia que tanta tensió va generar de manera estèril a Catalunya i en la resta d'Espanya", han defensat.

També amb la CUP les dos formacions majoritàries de l’independentisme han aconseguit pactar in extremis una proposta de resolució conjunta a favor d'una llei d'amnistia per a tots aquells encausats per defensar "l'exercici del dret a l'autodeterminació" a Catalunya, que es votarà demà en el Debat de Política General.

ERC i JxCat havien sol·licitat una pròrroga per a poder pactar aquesta resolució sobre l'amnistia, després que no foren capaces de consensuar un text comú el dimecres.