Espanya reconeix Palestina enmig de tensions diplomàtiques amb Israel

Irlanda i Noruega també ho faran, per la qual cosa Tel-Aviv ha cridat a consultes tots tres ambaixadors

Pedro Sánchez anuncia al Congrés que Espanya reconeixerà Palestina com a estat
Pedro Sánchez anuncia al Congrés que Espanya reconeixerà Palestina com a estat

El Consell de Ministres aprovarà de manera oficial este dimarts el reconeixement de l'estat palestí, tal com va avançar davant el Congrés la setmana passada el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Ho fa el mateix dia que Irlanda i Noruega i enmig de tensions diplomàtiques amb Israel. Tel-Aviv ha cridat a consultes els seus ambaixadors a Espanya, Irlanda i Noruega i anticipa "conseqüències greus".

L'últim episodi d'esta escalada diplomàtica entre els governs d'Israel i Espanya s'ha registrat este dilluns. El Ministeri d'Afers Estrangers israelià ha ordenat al Consolat d'Espanya a Jerusalem que deixe de prestar serveis consulars a partir de l'1 de juny als palestins "residents sota l'Autoritat Palestina", és a dir, a la Cisjordània ocupada, en represàlia pel reconeixement de l'estat palestí.

El ministre que encapçala este departament, Israel Katz, va publicar diumenge un vídeo polèmic en què mescla el ball flamenc amb els assassinats de Hamàs del 7 d'octubre. Katz llança un retret a Pedro Sánchez amb la frase "Hamàs li agraeix el seu servei".

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel Albares, ha assegurat que Espanya, Irlanda i Noruega "en algun moment" expressaran "la seua opinió de rebuig" al vídeo. Ho ha fet després de reunir-se a Brussel·les amb els seus homòlegs d'Irlanda i Noruega.

També et pot interessar

stats