Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

Espanya no se suma a la proposta de quinze estats de la UE de traslladar immigrants a països tercers

El ministre José Manuel Albares considera que la mesura "no garanteix la seguretat de les fronteres, ni respecta els drets humans"

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares / Alberto Ortega (Europa Press)

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, considera que els trasllats d'immigrants a països tercers com han proposat quinze estats membres de la UE "no garanteix la seguretat de les fronteres ni respecta els drets humans".

Albares recorda que esta no és la primera vegada que estats membres plantegen esta opció, però "no es considera una mesura eficaç", en ser preguntat per la carta enviada a la Comissió Europea en línia amb el pacte que ja han acordat Itàlia i Albània per al trasllat d'immigrants.

Enfront d'això, el ministre ha recordat el Pacte de Migració i Asil assolit durant la presidència espanyola de la UE que ha demostrat que "Espanya sap gestionar els fluxos migratoris irregulars amb seguretat i amb garanties per a les fronteres, però alhora amb humanitat i amb respecte de la dignitat dels migrants".

Així mateix, ha reiterat que mentre "continue la desigualtat entre Àfrica i Europa en renda per càpita, població o salut, els fluxos migratoris irregulars continuaran avançant. El que hem de fer és gestionar eixos fluxos", ha afegit.

Així mateix, ha defensat la política migratòria d'Espanya "implacable amb les màfies que trafiquen amb éssers humans, però amb un diàleg polític amb els socis que són països d'emissió o de trànsit de migració irregular com el Marroc, Mauritània i el Senegal".

Ha reconegut també la necessitat d'"atallar els problemes d'arrel d'on sorgeix eixa migració irregular amb plans de cooperació al desenvolupament com ha fet el govern d'Espanya, que els ha triplicat per als països del Sahel".