Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Espinosa (Compromís): “M’encantaria arribar a acords amb el PP, però no m’han aprovat cap iniciativa”

La nova portaveu adjunta de la coalició a les Corts, membre de VerdsEquo, assegura que el Consell “s’ha carregat” la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals 

Paula Espinosa, nova portaveu adjunta de Compromís, en l'entrevista de 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Paula Espinosa, nova portaveu adjunta de Compromís a les Corts arran del nomenament de Vicent Marzà com a eurodiputat, ha denunciat este dimecres en Les notícies del matí que el nou Consell en solitari del PP "s'ha carregat" la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals. Espinosa considera que este és "un actiu fonamental" i ha remarcat que "venim d'un ecocidi darrere d'un altre", en referència a l'actual incendi a Benasau i a la taca de fuel a les platges de València.

Respecte d'esta nova etapa de la legislatura, Espinosa ha criticat el Partit Popular per "haver demostrat que no tenen cap problema a governar amb gent negacionista del canvi climàtic, però també de la violència de gènere, un partit ultra que seu amb Orban i Le Pen en el Parlament Europeu". Tot i mostrar-se pessimista, ha obert la porta a pactar amb els populars "qüestions, sempre que siguen bones per a la ciutadania".

De fet, la portaveu adjunta ha remarcat que "li encantaria arribar a acords, però no m'han aprovat cap iniciativa". "Em deien que era la inquisidora climàtica", ha explicat, "però les propostes que jo he fet són de sentit comú: la primera, donar viabilitat al comerç de proximitat; renaturalitzar els espais públics o augmentar el pressupost en polítiques d’emergència climàtica".

Com a membre de VerdEquo, una de les tres potes de la coalició Compromís després de Més i Iniciativa, Espinosa ha defensat que la tríada és "una referència de la manera de fer política tant al País Valencià com a la resta de l’Estat, inclús en l'àmbit europeu, perquè hem sigut capaços de construir una coalició que arreplega el sentir de moltíssima gent". En este sentit, ha posat l'accent en el fet que l'estructura no és "tan vertical com horitzontal" i s'ha mostrat confiada en els seus lideratges de cara a unes eleccions "siguen ara o d'ací a tres anys".