Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Esquerra Republicana exigeix a Sánchez aprovar l'amnistia abans de la investidura

Marta Vilalta ha defensat que una eventual llei d'amnistia significa "parlar de justícia, reparació i acabar amb una situació absolutament injusta de persecució que afecta moltíssimes persones"

Marta Vilalta durant l'acte d'ERC

La secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Vilalta, ha dit que el seu partit no renuncia a aprovar l'amnistia abans d'investir el president en funcions i candidat del PSOE a la reelecció, Pedro Sánchez: "No renunciem i no diem que només ens basta un compromís".

"Ara mateix el calendari ho fa possible, per això insistisc, no perdem més temps", ha assenyalat en una entrevista d'aquest dilluns en La 1, en la qual ha afirmat que "és possible aprovar la llei i tindre els tràmits fets abans d'una possible investidura".

La portaveu del partit independentista català ha defensat que una eventual llei d'amnistia significa parlar "de justícia, reparació i 'acabar amb una situació absolutament injusta de persecució que afecta moltíssimes persones".

En relació amb l'ús de les llengües cooficials al Congrés, ha assegurat que els parlamentaris d'ERC utilitzaran el català "des del minut u" i sempre.

També ha desvinculat el debat del Consell d'Assumptes Generals europeus d'aquest dimarts per a aprovar l'oficialitat del català, el gallec i el basc a la Unió Europea del seu ús en el Parlament Europeu, que ha augurat que "pot ser que, en les pròximes setmanes, sí que es puga parlar".

Eleccions 23J