Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Europa cita Bolaños i Pons per a intentar desbloquejar el CGPJ

Els representants del PSOE i del PP hauran de comparéixer en la Comissió Europea el pròxim dimecres 31 de gener

El CGPJ en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La Comissió Europea (CE) ha anunciat aquest divendres que accepta mediar en el desbloqueig per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i ha proposat una primera reunió entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i el vicesecretari general institucional del PP, Esteban González Pons.

La tasca de mediació d'aquests contactes la portarà directament el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders.

En una carta enviada a Bolaños i el valencià González Pons, Reynders els informa que accepta "implicar-me en un diàleg estructurat" amb les dues parts.

El govern d'Espanya ha agraït a la Comissió Europea la seua "ràpida resposta" a la petició perquè s'implique en la renovació del CGPJ que fa més de cinc anys que està caducat i espera començar a treballar "amb urgència" en aquesta. Així ho han indicat fonts governamentals que esperen que aquesta siga la negociació "definitiva".

Des del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha celebrat també que el comissari Reynders els haja citat i ha assenyalat que el seu partit treballarà per a renovar i reformar "alhora" el Consell General del Poder Judicial.

"Saludem positivament la decisió de la Comissió. Esperem que el 31 [de gener] ens posem a treballar en les dues qüestions: renovar el Consell i simultàniament presentar a les Corts una llei en la qual la independència judicial quede garantida. És més urgent que mai", ha afirmat Feijóo en declaracions als periodistes en la Fira de Turisme Fitur.