L'exregidor de València Alfonso Novo (PP), nou director gerent d'FGV

Va ser una de les figures destacades en els governs locals de Rita Barberá, amb qui ja va assumir responsabilitats en mobilitat

Novo, amb la consellera Salomé Pradas
Novo, amb la consellera Salomé Pradas / Europa Press

L'exregidor del Partit Popular a l'Ajuntament de València Alfonso Novo és des d'aquest dijous el nou director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). El nomenament ha entrat en vigor amb la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), amb què també es destitueix la predecessora, la socialista Anaïs Menguzzato.

La designació de Novo com a màxim responsable d'aquesta empresa pública autonòmica va ser decisió de la consellera de Medi Ambient, Aigua i Infraestructures, Salomé Pradas, que el va proposar al consell d'administració el 31 d'agost.

Alfonso Novo va ser un dels noms destacats del PP a la ciutat de València durant els anys de govern de Rita Barberá, en el qual va assumir responsabilitats en matèria de mobilitat. Va ser president del partit en l'àmbit municipal, regidor en l'Ajuntament (1999-2019), portaveu municipal del PP, primer tinent d'alcalde (2007-2015) i president de l'Empresa Municipal de Transports (2003-2012), entre altres càrrecs.

Després de la derrota a les eleccions municipals del 2015 va passar a formar part de l'oposició dins del Grup Municipal Popular. El gener del 2016, el PP el va suspendre de militància de forma provisional després que l'imputaren amb altres càrrecs dels governs de Barberà en el cas Taula i va perdre la condició de regidor després de les eleccions municipals del 2019.

També et pot interessar

stats