Feijóo aconsegueix 50.000 avals a la seua candidatura per a presidir el PP

Una xifra rècord i sense precedents, segons el seu equip, que suposa una exhibició de força a l'hora de rellevar Pablo Casado al capdavant de la formació

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu
El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, en una imatge d'arxiu / Lavandeira jr (Efe)

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha reunit vora 50.000 avals per a la seua candidatura per a presidir el Partit Popular. Una xifra rècord i sense precedents, segons el seu equip, que suposa una exhibició de força a l'hora de rellevar Pablo Casado al capdavant de la formació.

A través d'un comunicat, l'equip de Feijóo ha revelat a més el lema "Preparats", amb el qual el president de la Xunta farà campanya entre els seus. "Feijóo està preparat per a liderar el PP i el PP està preparat per a governar Espanya", recalquen.

Feijóo formalitzarà aquesta vesprada el lliurament dels avals a la seu nacional del PP, al madrileny carrer de Génova. "La xifra representa el major nombre de suports previs obtinguts per un aspirant a presidir el Partit Popular", assenyalen des de la seua candidatura.

Visita a València el divendres

Després de presentar els avals, divendres inicia a València la campanya davant els afiliats. Aquest mateix dia anirà també a Múrcia i dissabte acudirà a Tenerife, per a després viatjar a La Palma per a acudir a la Conferència de Presidents. La campanya continuarà la setmana vinent i Feijóo la combinarà amb la seua agenda com a president de la Xunta.

Es desconeix encara quan deixarà de simultaniejar el lideratge del PP i la Xunta. Feijóo va dir que fins maig no ho revelaria i aquest dimecres al Parlament gallec, on el BNG demana la seua dimissió, ha expressat que li queda un "curt espai" com a president autonòmic i ha recalcat que no donarà "estabilitat al PP a costa de Galícia", a la qual ha definit com la seua mare. Segons ha postil·lat, "un mai rebutja la seua mare".

Aquest dimecres es tanca el termini per a presentar avals i encara és una incògnita si hi haurà més llistes per a presidir el PP, encara que se'n descarta alguna de pes. Dijous, a les 20:00 hores, s'anunciaran els precandidats i només una militant de València, Alexia Herranz, ha anunciat que faria el pas, per al que necessita presentar cent avals.

No hi ha dubte que Feijóo arribarà al conclave de l'1 i 2 d'abril a Sevilla com a candidat únic i líder de facto. Pot ser-ho des d'aquest dijous, si no hi ha més llistes, o a partir del 21 de març, quan votaran els afiliats, i seria candidat únic si el vota més de la meitat del cens. En tot cas, serà l'1 d'abril, amb el suport dels compromissaris, quan es faça amb les regnes del partit.

També et pot interessar

stats