Feijóo acusa la directora de l’Institut de les Dones de "lucrar-se amb diners destinats a la violència de gènere"

Isabel García i la parella haurien obtingut 64 contractes municipals per a gestionar punts violeta, alguns d'estos d'ajuntaments valencians, segons ha informat El Español

Isabel García, nova directora de l'Institut de les Dones
Isabel García, directora de l'Institut de les Dones / Ministeri d'Igualtat

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat este dimecres la directora de l'Institut de les Dones, Isabel García, de "lucrar-se amb els diners destinats a la violència de gènere". El líder de l'oposició s'ha fet ressò de la informació publicada per El Español, en què s'assegura que García i la parella han obtingut 64 contractes municipals per a gestionar punts violeta de consistoris governats pels socialistes, alguns d’estos d'ajuntaments valencians.

Feijóo ha fet una referència indirecta i ha parlat de "càrrecs socialistes", però ha remarcat que es referia a "la gestió dels punts violeta". El líder popular ha acompanyat esta crítica a la condemna dels crims masclistes i el compromís a lluitar contra esta plaga social.

La informació publicada per El Español xifra en més de 250.000 euros la facturació "per adjudicacions a dit" des de mitjan any 2022 de les empreses d'Isabel García i la parella, Elisabeth García, assessora del PSOE al Senat la legislatura passada.

Pel que fa als consistoris que haurien contractat estos serveis, el digital destaca la més recent de l'1 de juliol a Bonrepòs i Mirambell. El Español ha constatat també que esta situació s'ha donat a Catarroja, Picanya, Burjassot, Montcada, Manises, Sueca, Godella, l'Eliana, Alcàsser, la Vall d'Uixó, Cullera, Alaquàs, Llíria i Foios.

García sosté en la mateixa notícia que "compleix la llei d'alts càrrecs" i "només posseix el 10% de les accions d'Elig Consultoría i IMBER Consultoría" perquè havia venut les participacions a la parella.

La senadora de Més Madrid i activista trans Carla Antonelli també s'ha fet ressò d'esta informació i ha subratllat que García "no pot ser la directora de l'Institut de les Dones". La política, en la línia de col·lectius trans, havia demanat al Ministeri d'Igualtat el cessament del càrrec anteriorment. La Federació Plataforma Trans va convocar una manifestació a les portes del ministeri denunciant els discursos "obertament transfòbics" de la directora.

Montero demana la destitució de García

L'exministra d'Igualtat i actual eurodiputada de Podem, Irene Montero, ha demanat a través de la xarxa social X la destitució de García com a directora de l'Institut de les Dones. Qui fou responsable d'esta cartera ha establit una relació entre estes acusacions i el fet que el PSOE ha "recuperat" este departament en el nou repartiment de ministeris amb el soci minoritari. Montero ha etzibat que cal no oblidar que "no és més greu la corrupció que la transfòbia".

També et pot interessar

stats