Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Feijóo adverteix a Sánchez que “no en passaran una” i que "defendran Espanya des de les institucions"

El president del PP demana als socialistes “contraris” a l'amnistia “que ho demostren amb fets i no només amb paraules”

Alberto Núñez Feijóo acompanyat de Carlos Mazón, Cuca Gamarra i María José Català aquest diumenge a València / À Punt NTC

El PP ha omplit de gom a gom aquest diumenge la plaça dels Furs de València en un acte contra l’amnistia i contra un “referèndum d'autodeterminació a Catalunya” sota el lema “En defensa de la igualtat de tots els espanyols”.

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha protagonitzat un acte multitudinari que ha congregat 20.000 persones segons xifres del partit i 10.000 segons les dades delegació de govern, i en què ha estat acompanyat del president del PPCV i cap Del Consell, Carlos Mazón, i l’alcaldessa de València, María José Català.

“Defendrem Espanya des del carrer, des de la majoria dels ajuntaments, governs autonòmics i allà on estem en l'oposició, i des de la majoria absoluta al Senat”, ha afirmat Feijóo, que ha advertit al candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, que des del PP “no en passarem una”.

El president popular ha criticat que “estan canviant el nostre estat de dret per una elit —en referència als independentistes— que no està subjecta a les lleis”. “Ningú ens arrabassarà la nostra dignitat i els nostres drets”, ha conclòs.

A més, ha apel·lat als socialistes “contraris” a l'amnistia, a demostrar “amb fets, no amb paraules”. Ho ha fet en una plaça on s’han llançat en nombroses ocasions crits de “Pedro Sánchez a la presó”.

Per la seua banda, Carlos Mazón, ha subratllat que “no tolerarà” una amnistia que “no només perdona, sinó que demana perdó als que han humiliat Espanya, la llei, la Constitució, el rei i la nostra comunitat”. 

El cap del Consell ha incidit en el fet que l’executiu que encapçala “per primera vegada en huit anys ja no té consellers el dia Nou d’Octubre dient que som Països Catalans” i també ha dit que el nou govern valencià “ha acabat amb la política sobiranista a les aules” i amb “la imposició ideològica”. 

Mazón ha remarcat, en un discurs en castellà, que “tenim la nostra història pròpia, la nostra llengua pròpia i el nostre orgull propi que és valencià i espanyol”. 

María José Catalá ha centrat el seu parlament en el “no a l’amnistia”. L’alcaldessa de València ha remarcat que aquesta negativa és un “no en el nostre nom, no en nom d’Espanya, no en nom de la Comunitat Valenciana, no en nom de València”.

Aquesta concentració s’ha sumat a la gira de mítings que el PP ha fet ja a les ciutats de Madrid, Toledo i Màlaga per a criticar el que consideren "cessions" de Sánchez a l'independentisme català.

El pacte de Junts per a la investidura de Sánchez està “prop”

La protesta arriba després de la signatura, aquest dijous, de l’acord entre el PSOE i ERC per a la investidura de Sánchez com a president del govern espanyol i amb les negociacions amb Junts ja avançades, segons indiquen els independentistes.

El secretari general de junts, Jordi Turull, i el líder en el parlament català, Albert Batet, s’han traslladat aquest diumenge al matí a Brussel·les per a reunir-se amb el seu líder i expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per a tractar els últims detalls de cara a les negociacions amb el PSOE.

En paral·lel, l’exconseller i eurodiputat de Junts Toni Comín ha assegurat aquest diumenge des de Perpinyà (Rosselló) que el pacte entre el PSOE i Junts per a la investidura està prop. "La discreció és fonamental per al progrés de les converses", ha considerat.

València