Feijóo amenaça amb una investigació parlamentària sobre l'esposa de Sánchez

El president espanyol replica que governar no és viure "en dos pisos valorats en dos milions d'euros pagats en bona part pel frau fiscal"

Feijóo intervé des del seu escó en la sessió de control, aquest dimecres
Feijóo intervé des del seu escó en la sessió de control, aquest dimecres / Javier Lizón (Efe)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha advertit al Congrés el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si no dona explicacions sobre les relacions de l'esposa, Begoña Gómez, amb Air Europa abans del rescat de l'aerolínia, hi haurà una investigació parlamentària sobre l'assumpte. I "si és necessari", també judicial, ha afegit.

Els líders dels principals partits polítics han protagonitzat aquest dimecres un nou i agre cara a cara durant la sessió de control a l'executiu central en l'hemicicle, que arriba enmig del xoc institucional que la cambra baixa manté amb el Senat per la llei d'amnistia.

Feijóo ha recalcat davant de Sánchez que governar no és viure al Palau de la Moncloa, cosa a la qual el socialista li ha contestat que tampoc ho és viure "en dos pisos valorats en més de dos milions d'euros pagats en bona part pel frau fiscal a Hisenda", en al·lusió a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i la parella. Ha sigut després d'aquesta referència a Ayuso quan el popular ha recordat paraules d'anys arrere de Sánchez en les quals defensava la necessitat de pressupostos per a governar.

A parer de Feijóo, si s'aplicara "la vara de mesurar del Sánchez del 2018", aquest li demanaria al del 2024 que convocara eleccions perquè no hi ha pressupostos i li presentaria una moció de censura "perquè està ple de corrupció". "Vol aparentar estar tranquil però està molt nerviós, i fa bé, hi té motius. Per això —ha afegit— posa el ventilador a la desesperada". A continuació l'ha avisat que si creu que ha resolt "els dubtes del que ha passat en el seu govern i el seu partit, s'equivoca" i "que si creu que ha donat carpetada al que ha passat a sa casa, també".

Per això, el líder de l'oposició ha avisat Sánchez que "si torna a negar-se a donar explicacions, i van tres vegades que li les demane —ha postil·lat—, hi haurà una investigació específica sobre els assumptes que l'afecten en l'entorn més immediat. Parlamentària segur, i judicial també, si és necessari", ha prosseguit. Així, ha afirmat que els espanyols tindran la certesa que ho sabran tot: "Tot és mentida. Aquesta amnistia fraudulenta és mentida i el seu govern, també", ha afegit.

Sánchez ha respost a les crítiques amb la frase "quina paciència cal tindre amb vostés!" i ha recalcat que el que fa l'executiu amb la corrupció és col·laborar amb la justícia i assumir responsabilitats polítiques. Per contra, pel que fa al que ell ha denominat com "cas Ayuso", ha retret al PP "assenyalar la Fiscalia, l'Agència Tributària i els mitjans de comunicació" en comptes de col·laborar amb la justícia. I respecte a la responsabilitat política, el socialista ha demanat a Feijóo que plante cara a la corrupció en el PP i li ha tornat a exigir que reclame la dimissió a Ayuso.

Sánchez ha respost també a Feijóo amb dades sobre la gestió del seu equip en el terreny econòmic, l'ocupació, l'extensió de drets i la convivència. S'ha detingut en els primers per a recordar que Espanya creix més que la mitjana de la zona euro i té una de les inflacions més baixes. En aquell moment ha revelat que, finalment, el país ha tancat 2023 amb un dèficit públic del 3,7%, percentatge que compleix amb els objectius previstos. I ha conclòs que el que fa l'executiu que lidera és "governar bé".

També et pot interessar

stats