Feijóo anuncia oficialment que vol presidir el PP: "Remuntarem i serem el partit que Espanya necessita"

El president de la Xunta de Galícia ha justificat que els esdeveniments de les últimes setmanes l'han obligat a prendre una decisió que "ni ha sigut buscada, ni ambicionada"

Alberto Núñez Feijóo, durant la Junta Directiva del partit a Santiago de Compostela
Alberto Núñez Feijóo, durant la junta directiva del partit a Santiago de Compostel·la / Arxina / Europa Press

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dimecres que ha pres una decisió “precipitada però meditada” en relació amb el lideratge del PP, encara que ha assegurat que no se n'anirà de Galícia almenys “d'ací a un mes”. Estava previst que Feijóo anunciara aquest dimecres la seua decisió, que els barons del PP han demanat pràcticament per unanimitat. Ho fa, a més, un dia després de celebrar els tretze anys de la victòria que l'1 de març de 2009 va retornar la Xunta al PPdeG després d'una legislatura en l'oposició. Feijóo ha pronunciat un discurs durant la seua intervenció davant la junta directiva del PP gallec, a Santiago de Compostel·la.

"No dubte que el PP té un gran futur per davant. Farem el que hem de fer, remuntarem i serem el PP que Espanya necessita i que Espanya està esperant", ha manifestat.

Al matí, durant un col·loqui en el Museu Santiago Rei Fernández-Latorre amb el director de la Voz de Galicia, Xosé Luis Vilela, Núñez Feijóo ha explicat que compareixeria per a anunciar una decisió, sobre liderar el partit, que suposa “una combinació de meditació i precipitació, encara que semble contradictori”.

“Una decisió que mai vaig pensar que prendria”, ha destacat el president de Galícia, que ha justificat que els esdeveniments de les dues últimes setmanes l'han obligat a prendre una decisió que "ni ha sigut buscada, ni ambicionada”.

A la pregunta sobre la compatibilitat entre presidir la Xunta i el PP, Núñez Feijóo ha dit que “és perfectament possible ser president d'una comunitat i d'un partit".

“Galícia no la deixaré en un mes”, ha remarcat el president de la Xunta, perquè la seua intenció al març i abril és “prosseguir amb la planificació” de govern.

“A partir d'ací veurem què ocorre”, ha afegit Núñez Feijóo, que ha confirmat el seu compromís amb complir les seues obligacions a Galícia i les seues “possibles obligacions futures”. Finalment, ha dit que assumirà la decisió que li “corresponga”, però no per la insistència de l'oposició en el Parlament, que el convida a dimitir.

També et pot interessar

stats