Feijóo anuncia que el PP durà al Congrés la gratuïtat de les escoles infantils a tot Espanya

En un acte a Alacant, el president dels populars ha felicitat Mazón per impulsar la mesura en només un any a la Comunitat Valenciana

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en un acte en una escoleta
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en un acte en una escoleta / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de setembre 2024 - 11:55 Actualitzat: 16 de setembre 2024 - 12:09

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat este dilluns al matí a Alacant que la formació presentarà al Congrés al llarg de setembre una proposta per afavorir la conciliació, que inclourà entre diverses mesures la gratuïtat de les escoles infantils de 0 a 3 anys a tot Espanya. 

Feijóo ha acompanyat el president de la Generalitat, Carlos Mazón; l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala i el president de la Diputació d’Alacant, Antonio Pérez, entre d’altres, a una visita a una escola infantil d’Alacant, on han presentat l’inici de curs de l’educació a infantil a la Comunitat Valenciana, que per primera vegada és gratuïta des dels zero anys. Una mesura que ha qualificat d’una “conquista social” que romandrà en el futur i que suposa “un abans i un després” en l’educació valenciana. 

En este sentit, el president dels populars a Espanya ha felicitat el cap del Consell per impulsar la llei en només un any, fet que —diu— no s’havia aconseguit encara a cap comunitat autònoma. “Els governs del canvi funcionen, apliquen el programa electoral i prioritzen les necessitats de la societat, que mantenen les persones en el centre de l'activitat. És una alternativa, no és una promesa”, ha assegurat. 

Feijóo ha assegurat que la proposta que presentaran a la cambra baixa busca ajudar totes les classes de famílies —nombroses, monoparentals, LGTBI— i haurà de ser finançada en un 50% pel govern espanyol i un 50% per les comunitats autònomes. “Tinc la convicció que un país on l’escolarització primerenca no depén de la renda és un país que no renuncia a l’ascensor social. La maternitat no pot ser un hàndicap per a les oportunitats laborals”, ha sentenciat. 

En el mateix sentit s'ha pronunciat el president del govern valencià, que ha defensat que la gratuïtat en l'educació infantil permet la doble llibertat d'elegir centre i d'escollir el moment en el qual les famílies poden escolaritzar els seus fills, així com la possibilitat de millorar la conciliació, la “corresponsabilitat a casa” i l'estimulació primerenca. 

Pel que respecta al curs d'enguany, Mazón també ha recordat que s'uneix a altres mesures com l'impuls de la música i les matemàtiques en l'educació secundària i la consideració del districte únic. “Ho hem aconseguit llevant la ideologia de les escoles, que ja vam paralitzar en els tribunals. Per fi les famílies tenen capacitat de decisió”, ha valorat. 

També et pot interessar

stats