Feijóo impulsarà unes PAU comunes a les comunitats autònomes en què governa el PP

La prova que proposa el PP, amb "continguts, criteris de correcció i data de celebració" comuns, començaria aplicar-se el 2025

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres a Lleó
El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest dimecres a Lleó / À Punt
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de gener 2074 - 13:56 Actualitzat: 24 de gener 2024 - 16:47

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha avançat aquest dimecres a Lleó el compromís del seu partit per a "impulsar" unes proves d'accés universitari (PAU) "comunes en continguts, criteris de correcció i data de celebració" a les comunitats autònomes en les quals governa i ha precisat que espera que puga aplicar-se a partir del curs vinent. Així ho ha destacat en una trobada que ha mantingut en el museu Casa Botines Gaudí de la capital lleonesa amb associacions, col·lectius i professionals de l'àmbit educatiu, on ha remarcat que "les onze conselleries del PP posaran en valor el model de PAU única per al curs del 2025".

"El nostre compromís és que les PAU siguen comunes en totes les comunitats governades pel PP a partir del curs vinent i per a això estem treballant i poder presentar una prova comuna en tot Espanya", ha recalcat. I ha abundat: "Ho farem i ho posarem a disposició del Ministeri d'Educació i de totes les comunitats perquè no té sentit tindre dèsset proves per a accedir al mateix sistema universitari, com tampoc el té abaixar el nivell quan del que es tracta és d'avançar en la igualtat d'oportunitats per a l'accés als estudis superiors".

Consultada per À Punt, la Conselleria d'Educació ha afegit que l'objectiu dels populars és "garantir la igualtat d'oportunitats als estudiants, atés que l'accés a la universitat es regeix per un districte únic per a tot l'Estat espanyol". Les fonts consultades mantenen que la prova unificada "hauria de ser coordinada entre el Ministeri d'Educació i les administracions educatives de les CCAA i basar-se en els currículums bàsics, comuns per a tot l'Estat".

Els rectors avisen que una PAU única "és impossible"

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha assenyalat que una prova d'accés a la universitat única "és impossible" perquè a Espanya no hi ha un batxillerat únic. "En aquests moments una prova única és impossible perquè no tenim un batxillerat únic en totes les comunitats", ha assegurat la presidenta de la CRUE i rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón.

La presidenta dels rectors ha afegit que, de moment, no tenen la proposta anunciada pel líder del Partit Popular "damunt de la taula". "No té sentit tindre dèsset proves per a accedir al mateix sistema universitari", ha assenyalat Feijóo, que ha ressaltat que la seua proposta camina cap al sistema "d’igualtat d'oportunitats" que defén el seu partit.

També et pot interessar

stats