Directes
Ara en la televisió
EL MEU LLOC AL MÓN
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Feijóo convoca els barons per a tancar postures sobre el finançament en plena ronda de visites a la Moncloa

Pedro Sánchez es reunirà amb Carlos Mazón el 4 d'octubre, després de les sessions bilaterals amb els presidents del País Basc, Galícia i Andalusia

Núñez Feijóo acompanyat dls barons del PP durant la cimera sobre finançament que va convocar fa quinze dies al Palau dels Ducs de Pastrana / Marta Fernández (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha citat els barons territorials a un comité extraordinari dilluns al migdia, a fi de tancar postures sobre el model de finançament. La reunió té lloc mentre continua la ronda de contactes bilaterals del president del govern espanyol amb els líders autonòmics, que el pròxim 4 d'octubre portarà a la Moncloa el cap del Consell, Carlos Mazón. Divendres Sánchez es va reunir amb els presidents de Galícia i Andalusia, els populars Alfonso Rueda i Juanma Moreno, i també amb el president d'Euskadi, Imanol Pradales.

Núñez Feijóo acusa Sánchez de voler dividir els presidents autonòmics del PP al voltant del model finançament autonòmic, un problema irresolt, que ha revifat el "finançament singular" de Catalunya i que va ser motiu de reunió entre els populars fa quinze dies. D'aquella cimera va resultar el compromís per escrit dels barons a no negociar bilateralment cap solució amb Pedro Sánchez malgrat que acudiren a la Moncloa a traslladar les seues reivindicacions, contra el criteri d'altres dirigents autonòmics, encapçalats per la madrilenya Isabel Díaz Ayuso. Acordaren, a més, demanar a Sánchez que debata el problema de manera conjunta amb les autonomies en la pròxima Conferència de Presidents, que se celebrarà a Cantàbria.

De moment els barons del PP mantenen en bloc l'oposició a l'acord entre PSC i ERC perquè Catalunya puga tindre un finançament singular, que assimilen al concert basc i al conveni navarrés, i qüestionen per la falta d'arrelament històric i empara constitucional.

La vicesecretària d'Igualtat, Conciliació i Política Social del PP, Ana Alós, ha assegurat que no preveu que Núñez Feijóo done instruccions als presidents autonòmics del seu partit, perquè descarta pactes bilaterals amb el govern.

Reforma del finançament