Feijóo defensa estudiar "cas a cas" quins immigrants regularitzar i quins deportar

El líder del PP ha advocat perquè el retorn dels estrangers als seus països d'origen siga el principi general davant de les noves arribades irregulars

Feijóo en l'inici del curs política a Galícia el dissabte
Feijóo en l'inici del curs polític a Galícia dissabte / Lavandeira jr (Efe)

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha defensat este dilluns que s'estudie "cas a cas" quins immigrants poden ser regularitzats i quins han de ser retornats als seus països d'origen, entre els quals ja resideixen a Espanya. També ha advocat perquè el retorn siga el principi general davant de noves arribades irregulars.

El líder de l'oposició ha matisat així este dilluns en Onda Cero l'al·lusió a les deportacions massives que va fer el seu portaveu en el Congrés, Miguel Tellado, i ha argumentat que les deportacions es tramiten sempre de manera individual i "massives" és "la suma de molts individus".

A més, ha carregat contra el president del govern, Pedro Sánchez, retraient-li l'"absència" de política migratòria i les seues "bandades". Malgrat compartir que a Espanya fa falta migració regular, ha insistit que Sánchez va encoratjar un efecte crida en assenyalar esta necessitat des de Mauritània.

"És una frivolitat impròpia. Ni era el lloc, ni era el moment, ni és la forma", ha recalcat Feijóo, que creu que el president del govern degué oferir la seua col·laboració per a lluitar contra les màfies i per al compliment del pacte migratori europeu, que inclou el retorn dels quals arriben de manera irregular.

Respecte al suport del PP a la tramitació d'una iniciativa legislativa popular (ILP) que demana la regularització massiva d'immigrants residents a Espanya, Feijóo ha subratllat que "eixa iniciativa no significa papers per a tots", sinó que el PP vol definir els requisits a complir.

Oposició del PP a regularitzar els immigrants amb antecedents o penes de presó

No ha avançat les condicions que proposarà el seu grup, més enllà d'oposar-se a regularitzar els qui tinguen antecedents o penes de presó. "Si acredita que ha tingut i té interés a tindre treball, que és respectuós amb les normes, tindrà més possibilitats de regularitzar-se i quedar-se", ha apuntat.

Davant de noves arribades, i amb l'emergència que travessen Canàries i Ceuta, Feijóo considera que "el que toca no és veure si continuem regularitzant persones que entren de manera irregular", quan el principi bàsic de la Unió Europea és el retorn amb caràcter general.

També et pot interessar

stats