Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Feijóo demana Sánchez que redacte "la carta de dimissió"

El líder popular insta el president del govern espanyol que s'aplique els mateixos consells que va donar a Mariano Rajoy quan va ser citat pel cas Gürtel

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo (centre), acompanyat de la secretària general, Cuca Gamarra, i el vicesecretari, Elías Bendodo / Eduardo Parra (Europa Press)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, que redacte la carta de dimissió després de la citació com a testimoni en la causa que investiga la dona, Begoña Sánchez, en coherència amb els consells que va donar l'expresident Mariano Rajoy en 2017, quan va ser citat en seu judicial.

Núñez Feijóo ha bromejat amb la citació recordant al president del govern que els testimonis estan obligats a dir la veritat, "una cosa a la qual no està acostumat", alhora que ha lamentat la "imatge de país". Segons ha afirmat, considera "realment lamentable" que "la primera vegada que sentirem el senyor Sánchez parlar de la corrupció que afecta el Palau de la Moncloa haja de ser davant d'un jutge perquè ha sigut cridat a declarar".

Núñez Feijóo s'ha pronunciat en estos termes en la Junta Directiva Nacional del PP, màxim òrgan del partit entre congressos, després de conéixer la decisió judicial. El líder popular ha acusat el Govern de "fugir de tota explicació en lloc de rendir comptes", pretenent, a més, que "els ciutadans rendisquen homenatge". "Doncs no. Una ciutadana o un ciutadà imputat té el dret a no donar explicacions. Però un govern no", ha proclamat, per a afegir que l'Executiu "ha de donar explicacions a la ciutadania sempre" i "més encara quan estem parlant de presumptes actuacions de corrupció que arriben al Palau de la Moncloa".

Demana que seguisca "els consells del Sánchez del 2017"

El president de PP ha gratat en l'hemeroteca per a recordar Sánchez les manifestacions que va fer arran de la citació de Mariano Rajoy com a testimoni en el cas Gürtel, quan va advertir el llavors president que només li quedava "una eixida honorable", la de presentar la seua dimissió davant del rei per a no "arrossegar a Espanya en la seua caiguda". "En nom del partit majoritari d'Espanya, li demane al Sánchez del 2024 que seguisca els consells del Sánchez del 2017 i que redacte la seua tercera i definitiva carta", ha demandat Feijóo.

El líder popular ha connectat la situació de Sánchez amb la retirada de la carrera per la Casa Blanca del president dels EUA, Joe Biden. En opinió de Feijóo, "hi ha polítics que posen el partit i el seu país per damunt de les preferències personals". "Quant donaríem perquè això ocorreguera a Espanya", ha exclamat.

Una citació per obra de Vox

Vox s'ha felicitat per la citació, que atribueix a la seua petició com a acusació popular en la causa contra Begoña Gómez. Els líders de la formació d'extrema dreta han recordat en diversos missatges a la xarxa social X, l'antiga Twitter, que van anticipar esta situació en la intervenció al Congrés del passat 17 de juliol, dos dies abans de demanar-ho per escrit al magistrat Peinado.

La petició de Núñez Feijóo ha alçat en peu de guerra els líders del PSOE. La vicepresidenta Maria Jesús Montero l'ha recomanat per X un "manual de democràcia" i ha advertit que la instrumentalització de les institucions no impedirà que Sánchez continue governant.

El ministre Óscar Puente, el més actiu a les xarxes socials, ha retret el líder del PP que parle de la "mala imatge" per a Espanya que suposa la citació. Ho ha fet en un post acompanyat d'una foto de les vacances de Núñez Feijóo amb el narcotraficant gallec Marcial Dorado.