Feijóo, disposat a parlar "amb tots", però sense “xantatges ni sotmetre'ns a les minories"

María Jesús Montero qualifica de "pura hipocresia" que ara vulga parlar amb els independentistes quan aquesta legislatura els titlava d'"inconstitucionals"

Feijóo, aquest diumenge en un acte de partit al castell de Sotomaior
Feijóo, aquest diumenge en un acte de partit al castell de Sotomaior / Agostime (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 d'agost 2023 - 16:58 Actualitzat: 27 d'agost 2023 - 17:42

El president del Partit Popular i candidat a la investidura, Alberto Núñez Feijóo, s'ha mostrat disposat a dialogar "amb els grups polítics que vulguen parlar", així com amb els presidents autonòmics que hi vulguen “aportar”, si bé ha advertit que no acceptarà “xantatges” ni sotmetre's a la voluntat de les “minories”.

Així ho ha indicat en un acte del partit al castell de Soutomaior (Pontevedra) amb motiu de la inauguració del curs polític. "L'encàrrec de la investidura comporta l'obligació de parlar amb aquells que vulguen parlar i, després de parlar, es pot coincidir o discrepar”, ha asseverat.

En la seua intervenció també ha ressaltat que en el discurs d'investidura plantejarà les reformes que considera “necessàries” per al moment polític, econòmic i institucional actual. "Encara que no siga una investidura a curt termini, sí que serà la primera pedra del pròxim Govern d'Espanya”, ha assegurat “absolutament convençut que ara o després” el govern “serà del Partit Popular", hi ha afegit.

En aquesta línia, el líder del PP ha considerat que és "millor perdre una investidura" que fer perdre "la dignitat" a les institucions democràtiques espanyoles, la "seguretat jurídica" o la “credibilitat” de la democràcia mateixa. En concret, ha assenyalat que Sánchez està disposat a acceptar una "amnistia incompatible amb la Constitució" per als líders independentistes investigats pel procés, així com un "referèndum d'independència impropi" d'un país de la Unió Europea.

El debat d'investidura de Feijóo començarà el 26 de setembre, quan es farà el discurs del candidat, i en la jornada següent es durà a terme la primera votació, en la qual es requereix majoria absoluta per a ser investit. Si no s'obté, hi haurà una segona votació 48 hores després en la qual caldria que Feijóo obtinguera més vots a favor que en contra per a ser investit president de l'executiu.

El PSOE titla d'"hipocresia" que Feijóo vulga parlar amb els independentistes

La subsecretària general del PSOE, María Jesús Montero, ha qualificat de "pura hipocresia" que Feijóo diga ara que vol parlar amb els independentistes en la ronda de contactes per a buscar suports a la investidura quan aquesta legislatura els titlava d'"inconstitucionals".

Montero ha insistit que la intervenció de Feijóo ha demostrat que el president del PP no té un projecte de país i va a una investidura falsa perquè "vol guanyar temps personal a costa de fer-li-ho perdre al conjunt dels espanyols".

La ministra ha considerat que Feijóo té un "problema de crisi interna" en el partit, "i un dia diu que parlarà i l'endemà que no, depenent a qui vulga acontentar".

El president del PP català rebutja el diàleg amb Junts

El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, ha rebutjat aquest diumenge el diàleg amb Junts per Catalunya, un partit, la "tesi essencial del qual és que Espanya és una dictadura dirigida per un rei feixista".

"Junts sí que és el meu rival, un partit la tesi essencial del qual és que Espanya és una dictadura dirigida per un rei feixista, amb el qual es neguen a 'parlar'. Que algú em diga que cal 'parlar' amb ells...", ha escrit en un missatge en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats