Directes
Ara en la televisió
HOTEL PORTOFINO
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Feijóo diu que la "corrupció" del govern de Sánchez i el PSOE "no ha fet més que començar"

El líder del PP critica des de Berlín la "inestabilitat" de la situació política a Espanya i que el fiscal general de l'Estat haja decidit "atrinxerar-se" en el càrrec

Feijóo a Berlín, reunit amb el líder de la CDU, Friedrich Merz / David Mudarra (PP)

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha tornat a carregar este divendres contra el govern de Pedro Sánchez i el PSOE, als quals ha acusat de "corrupció". Dispara esta vegada des de Berlín, on ha tornat a recordar els diversos processos que han esclatat les últimes setmanes en els tribunals i que afecten l'esposa, Begoña Gómez, l'exministre socialista José Luis Ábalos i el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz. Una situació que, segons ha dit, "no ha fet més que començar" perquè té ramificacions en els jutjats ordinaris, l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, on s'investiguen una quinzena de delictes per quatre causes.

Feijóo està estos dies de gira per diverses ciutats europees per a projectar el seu perfil internacional i coordinar les propostes dels partits conservadors en matèria de migració. Després de deixar-se caure per Atenes, Roma, Varsòvia i Brussel·les, hui ha fet parada a la capital alemanya, on s'ha reunit amb el líder de la CDU, Friedrich Merz, i representants de la patronal del país. En la roda de premsa posterior, el dirigent popular ha expressat la preocupació per la "inestabilitat política i institucional" que, a parer seu, sobrevola Espanya per culpa del govern de Pedro Sánchez, a qui veu "en un punt de no retorn" perquè està "envoltat de casos de corrupció". Per això, ha denunciat que ara mateix el "projecte principal" del socialista és "la pròpia supervivència".

El cap de l'oposició a Espanya ha assegurat que Merz li ha preguntat sobre el que passa al nostre país perquè "tot sembla indicar que pot ser el pròxim primer ministre alemany" i, per tant, "li interessa la situació espanyola" i la del govern encapçalat per Sánchez. Un dels assumptes sobre els quals han parlat en la trobada és, ha apuntat, l'"última notícia de la imputació del fiscal general de l'Estat" per revelació de secrets en el cas que afecta la parella de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, delinqüent confés de dos delictes fiscals. Feijóo ha afirmat que el cap del ministeri públic és la persona que "ha de vetlar per l'ordenament jurídic en un país" i el fet que estiga "sota sospita en un banc davant del Tribunal Suprem" és una cosa que ha "trencat qualsevol mena de frontera nacional" i "forma part de comentaris en totes les cancelleries" en l'entorn d'Europa.

Després que la majoria del Consell Fiscal demanara dijous la dimissió de García Ortiz, pel "bé de la institució", Feijóo ha criticat que haja "decidit atrinxerar-se mentre l'investiga el Tribunal Suprem". "Ha decidit negar la realitat, atacar i amenaçar a l'oposició i no acceptar el dictamen del Consell Fiscal que ha demanat majoritàriament la seua dimissió", ha manifestat. En este punt, ha recalcat que la situació del fiscal general de l'Estat és "inèdita" i ha criticat que estiga "protegit directament pel president del govern, pel ministre de Justícia i pel govern en ple".

El fiscal general de l'Estat està investigat en una causa penal oberta pel Suprem per un suposat delicte de revelació de secrets del qual l'acusa la parella d'Ayuso, Alberto González Amador. Este empresari, que ha reconegut al ministeri públic haver comés dos delictes fiscals, l'ha denunciat per haver filtrat uns correus electrònics entre el seu advocat i el fiscal Julián Salto, encarregat del cas en què se l'investiga per haver defraudat a Hisenda.