Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Feijóo obri la porta a una moció de censura si és útil i es dona el context adequat

El president del PP diu que Sánchez "no pot continuar de president" després de la investigació de l'esposa i considera que "ningú es creu" que no sabera les relacions empresarials de Begoña Gómez

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, participa en l'acte electoral a Balears / Cati Cladera (Efe)

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha obert la porta a la possibilitat que el seu partit plantege una moció de censura contra Pedro Sánchez si és útil i si es dona el "context adequat" després de les eleccions europees.

Feijóo ha dit que el seu partit utilitzarà totes les eines que considere oportunes, encara que ha deixat clar que per a això "cal tindre el context adequat i pensar que pot ser útil".

I ha ironitzat amb el fet que fa sis anys es va celebrar una moció de censura, amb l'argument que Pedro Sánchez anava a lluitar contra la corrupció, i ara és la dona la que està sent investigada en un jutjat.

Així ho ha assegurat en una entrevista en Antena 3, en la qual també ha afirmat que si fora president del govern i la seua parella estiguera investigada per un suposat cas de corrupció, presentaria la "dimissió irrevocable" del càrrec. "Jo no puc ser president del govern si la meua parella està sent investigada".

El líder del PP ha afirmat que Pedro Sánchez "no pot continuar sent president" del govern" des del punt de vista "ètic", "polític" i "moral" després de la investigació judicial que afecta la seua esposa, Begoña Gómez, l'activitat professional de la qual està segur que coneixia el cap de l'executiu.

"Ningú es creu a Espanya que el president del govern no sabera les relacions econòmiques, empresarials i comercials de la seua dona", ha asseverat Feijóo en una entrevista on ha assenyalat que "Sánchez haurà de donar explicacions en la comissió d'investigació al Senat perquè no les ha donades fins ara".

Quan li han preguntat si citaran també al Senat a Begoña Gómez, Feijóo ha indicat que a ell no li agrada "ficar la família del president del govern en una cambra i interrogar-la", ja que, segons ha subratllat, "el responsable polític és el president del govern".

"Queda encara molta faena per fer"

Per això, ha afegit que el PP estarà "molt atent al sumari d'investigació per corrupció i tràfic d'influències de l'esposa del president del govern", així com "al bolcat dels mòbils i al sumari".

També ha dit que "sorprenentment encara no tenen informació suficient del cas Koldo" per si hi ha cap relació entre este cas i el que afecta l'entorn del president. "Queda encara molta faena per fer", ha exclamat.

Sánchez no pot continuar sent president perquè si la sospita de corrupció ha comportat un sumari i una investigació al seu entorn, a la seua família, el responsable polític és qui ho ha permés.

Feijóo ha assegurat que ell respectarà les decisions que prenga la justícia, però ha assenyalat que des del punt de vista ètic, polític i moral, a parer seu, Sánchez "no pot continuar sent president perquè si la sospita de corrupció ha comportat un sumari i una investigació al seu entorn, a la seua família, el responsable polític és qui ho ha permés".

I a la pregunta de si està demanant la dimissió de Sánchez, Feijóo ha assenyalat que a la Unió Europea "no seria possible tindre un primer ministre mentre la seua dona està sent investigada en un jutjat" i ha recordat que Antonio Costa va presentar la dimissió com a primer ministre de Portugal per un assumpte que va afectar el seu cap de gabinet.