Feijóo elogia la política de Meloni contra la migració irregular com un model "eficaç"

Itàlia es manté com el país de l'Europa mediterrània que rep més migrants, per davant d'Espanya i Grècia

El president del PP Alberto Núñez Feijóo, reunit amb la primera ministra italiana, Giorgia Meloni.
El president del PP Alberto Núñez Feijóo, reunit amb la primera ministra italiana, Giorgia Meloni / Govern d'Itàlia / Efe

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, està de visita a la capital d'Itàlia. En una trobada a Roma amb la primera ministra, Giorgia Meloni, Feijóo ha elogiat el seu model polític contra la migració irregular, que ha considerat un sistema "eficaç". Este és un assumpte amb el qual el PP vol fer un front comú amb altres països europeus, com Itàlia i Grècia.

"Soc clarament contrari a la immigració irregular, i molt respectuós amb les persones que arriben" a Espanya o Itàlia "amb un contracte de treball regular i respecten les lleis", ha assegurat Feijóo en una roda de premsa conjunta amb el ministre d'Afers Estrangers d'Itàlia, Antonio Tajani. També ha assegurat que el PP treballarà com a principal força de l'oposició a Espanya "per lluitar contra les xarxes de tràfic de persones".

Itàlia és el país de l'Europa mediterrània que més immigrants rep per mar

Feijóo ha manifestat que en l'últim any "ha disminuït el nombre de migrants irregulars a Itàlia en un 60%", mentre que a Espanya "ha augmentat un 60%". No obstant això, és cert que, des que ha començat el 2024, els italians han rebut quasi tres vegades menys persones migrants que en el mateix període del 2023 a través el Mediterrani central (44.957 contra 132.103), segons dades oficials del Ministeri de l'Interior actualitzades este dijous. La realitat és que Itàlia enguany es manté com el país de l'Europa mediterrània que rep més persones migrants. Per tant, està per davant d'Espanya, on han arribat 37.419 persones (dels quals només 1.975 van ser per terra), i Grècia, amb 33.051 persones arribades, segons l'Organització Internacional per a Migracions.

Meloni, que va arribar al poder l'octubre del 2022, ha intensificat els viatges a països del nord d'Àfrica, com ara Tunísia, d'on salpen gran part de les pasteres, i tracta d'impulsar el pla Mattei, que implica inversions multimilionàries a l'Àfrica per a frenar la migració.

Les seues receptes en matèria migratòria també han interessat el nou primer ministre britànic, el laborista Keir Starmer, que dilluns passat va viatjar a Roma i va lloar els "resultats notables" del govern italià en esta qüestió.

EL CIS situa la migració com el principal problema per als espanyols

El viatge de Feijóo és a l'endemà després que el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) va situar la migració com el principal problema del país per als espanyols, per damunt de l'atur (fa només tres mesos esta qüestió era la novena preocupació). Això sí, quan els pregunten quin problema els afecta de manera personal, la migració baixa a la quarta posició.

També et pot interessar

stats