Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Feijóo: "Cap espanyol va votar un canvi en el règim constitucional"

L'acte multitudinari en contra d'una possible llei d'amnistia ha reunit més de 40.000 persones, segons el mateix PP

Acte del PP en defensa de la igualtat de tots els espanyols celebrat aquest diumenge a Madrid / À Punt NTC

A penes dos dies abans del debat d’investidura d’Alberto Núñez Feijóo, que es preveu fallida, milers de persones –40.000 segons fonts populars– han acudit a un multitudinari acte de protesta de rebuig al govern de Pedro Sánchez i a una eventual llei d’amnistia als encausats pel procés amb pancartes on s’ha pogut llegir “Sánchez mentider” o “Puigdemont a la presó”.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que defendrà “una Espanya de ciutadans lliures i iguals”, inclosa la presidència del govern, “enfront d'una amnistia que no es va votar”. Feijóo ha assenyalat que es pot discutir “democràticament si els espanyols han votat canvi o no” però “el que no va votar cap espanyol, almenys el 94%, va ser un canvi en el règim constitucional”.

Feijóo, a més, ha provocat l'aplaudiment dels assistents en donar les gràcies als 33 diputats de Vox que donaran suport a la seua investidura, als diputats de Coalició Canària i d’UPN i també “als membres del PSOE que defenen el que han defés sempre, que podran ser expulsats” del partit, però que ha reconegut com a “homes i dones d'estat”.

Una àmplia majoria dels barons populars s'han desplaçat a Madrid per a participar en aquest acte, entre ells el president del PPCV, Carlos Mazón, que ha liderat la delegació valenciana en l’acte. A més, els expresidents populars de l’executiu espanyol, José María Aznar i Mariano Rajoy, també han volgut mostrar el seu suport a Feijóo.

L’avinguda de Felipe II, plaça utilitzada per Isabel Díaz Ayuso per a obrir les seues dues últimes campanyes electorals, ha sigut l’escenari que ha acollit la convocatòria. La presidenta de la Comunitat de Madrid, encarregada d'obrir l'acte, ha afirmat rotundament que “l'amnistia és dir que els jutges són prevaricadors, i que el colp va ser just”. 

En un dur discurs en clau centralista i qualificant Sánchez d’anar “contra Espanya”, Ayuso ha alertat que “després de l’amnistia, venen la Constitució, la corona, les forces i cossos de seguretat, la independència judicial, la llengua comuna i, per descomptat, Madrid”. “De cap manera” ha repetit en un discurs corejat pels assistents.

Aznar, figura clau durant les últimes setmanes després de cridar a la mobilització amb un “ja n'hi ha prou” que equiparava el rebuig a l’amnistia a la lluita contra ETA, ha advertit durant el seu parlament que “la Constitució i la ciutadania no són moneda de canvi per a negociar amb colpistes” i ha afirmat que el PP està disposat a mobilitzar “tots els esforços per a evitar que es consume un atac sense precedents al marc de convivència de tots els espanyols”.

Tot seguit, Rajoy ha aprofitat el seu torn per a denunciar que “l'amnistia és una esmena a la totalitat de la Transició”. L’expresident, sota el mandat del qual es va aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, ha abordat el “xantatge de Puigdemont”, un fet que ha encoratjat els assistents a corejar “Puigdemont a presó”.

Mazón: “Quan es tracta de defendre Espanya, els valencians no fallem”

El president del PPCV i cap del Consell, Carlos Mazón, ha sigut l'encarregat d'encapçalar una delegació valenciana de més de mil militants i simpatitzants que s'han desplaçat a primera hora del matí des de diferents punts del territori fins a Madrid. “Quan es tracta de defendre Espanya, els valencians no fallem. Pel nostre Estatut, per la nostra autonomia, per les nostres senyes d'identitat, però també pel nostre respecte a la Constitució i per la igualtat dels espanyols, estem hui ací”, ha dit Mazón.

Respecte al debat d'investidura de Feijóo, el president de la Generalitat ha manifestat que estem “en un moment molt important, a les portes d'una investidura certament complicada que ha d'anar acompanyada d'un gran crit per la igualtat, perquè són els nostres valors els que consoliden la Constitució espanyola i el nostre Estatut, aquell que alguns pretenen desnaturalitzar”.

Claudia, veïna de Montaverner (Vall d'Albaida) que ha acudit hui a Madrid, es mostra contrària a acceptar que “un percentatge molt xicotet de la població, que no es considera espanyola, decidisca el futur d'Espanya”, segons ha explicat a À Punt Mèdia. Carla, també valenciana, està aquest diumenge a Madrid per a “lluitar per la unitat d'Espanya” i considera que amb l'amnistia “no es pot jugar”. Salvador Aguilella, de Castelló de la Plana, assegura que cal estar en l'acte de hui del PP “per a demanar que es respecten els drets de tots els espanyols i no es trenque la convivència pels interessos d'uns pocs”. Manuel, també veí de Castelló, conta als micròfons d'À Punt que ve a manifestar-se “contra les mesures del govern de Pedro Sánchez, que vol deixar-nos en l'estacada”.

Amb aquest acte, el PP ha aconseguit així la foto d’unitat que buscava, després de setmanes complicades i de soroll intern pel revés de l’inesperat resultat del 23-J, que no facilita l’arribada de Feijóo a La Moncloa.