Feijóo exigeix a Sánchez que ''no alce murs'' entre espanyols i demana ''no tindre por'' perquè Espanya és una democràcia

El líder del PP i el de Vox participen aquest dissabte en una multitudinària manifestació contra l’amnistia a Madrid

Manifestació multitudinària contra l'amnistia a la Plaça de Cibeles de Madrid
Manifestació multitudinària contra l'amnistia a la plaça de Cibeles de Madrid / Fernando Alvarado (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de novembre 2023 - 12:45 Actualitzat: 18 de novembre 2023 - 17:23

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha exigit aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "no alce murs" entre espanyols. El líder de l’oposició ha alertat que "les alarmes de la democràcia estan enceses", però ha demanat a la ciutadania que "no tinga por" perquè Espanya és un sistema democràtic.

Així s’ha pronunciat a Madrid, on ha participat en una multitudinària concentració contra l’amnistia al procés, que ha sumat al voltant de 170.000 persones segons la delegació del govern i vora un milió d'acord amb l'organització. A la protesta, convocada per entitats de la societat civil sota el lema "No en el meu nom: ni amnistia ni autodeterminació", també ha acudit el president de Vox, Santiago Abascal. 

El líder ultradretà ha anunciat que ha demanat una reunió a Feijóo per a "coordinar la resposta institucional" enfront del "colp" de Sánchez. Abascal ha matisat que hi ha "diferències jurídiques" entre els dos partits sobre la forma en la qual procedir al Senat enfront de l'amnistia, però ha incidit en el fet que les formacions haurien de "poder asseure's i parlar" sobre això perquè és el moment d'"intentar tots els possibles".

Aquesta concentració, convocada al migdia a la plaça de Cibeles de Madrid, té lloc després que Pedro Sánchez haja sigut reelegit president del govern espanyol gràcies al pacte amb Junts i ERC i quan la proposició de llei de l'amnistia ja s'ha registrat en el Congrés. 

Tant el PP com Vox van anunciar que no callarien davant d'aquesta mesura que consideren contrària a la llei i a la separació de poders. El Partit Popular ha animat a una reacció conjunta de tots els demòcrates davant del procés de "capitulació" que asseguren ha decidit emprendre Pedro Sánchez amb l'"acord de la vergonya" per a ser investit president del govern estatal.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha fet una crida a la "mobilització permanent" davant de la "traïció" dels socialistes i per a frenar el que consideren un "colp d'estat". El partit ultradretà ha animat a participar en una "marxa cívica" de La Cibeles a la seu del PSOE al carrer de Ferraz. 3.000 persones s'han concentrat davant de la seu nacional del Partit Socialista, segons ha informat la delegació del govern.

Les mateixes fonts han confirmat que al voltant de 400 d'ells han optat per dirigir-se cap al palau de La Moncloa. En el trajecte han tallat el primer tram de l'A-6 i els ha frenat la Policia. Un grup d'ells, però, han arribat fins al mur més exterior del complex presidencial. No s'ha registrat cap incident remarcable i les persones que es manifestaven han començat a abandonar la zona.

Al voltant de 400 manifestants han optat per dirigir-se cap al palau de La Moncloa
Al voltant de 400 manifestants han optat per dirigir-se cap al palau de La Moncloa / Daniel González (Efe)

També et pot interessar

stats