Feijóo justifica el pacte amb Vox a la Comunitat Valenciana per a evitar unes noves eleccions

El líder del Partit Popular culpa al PSPV per no facilitar la governació a la llista més votada

Alberto Núñez Feijóo i Carlos Mazón en la compareixença posterior a la Junta Directiva del PP
Alberto Núñez Feijóo i Carlos Mazón en la compareixença posterior a la Junta Directiva del PP / À Punt NTC

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha justificat aquest dimecres el pacte amb Vox a la Comunitat Valenciana perquè era l'única manera d'evitar que es repetisquen eleccions. Així mateix, ha destacat que la data límit per a formar govern era el 21 de juliol (dos dies abans de la data de les eleccions generals) i que no es podia ajornar més enllà.

En una entrevista en esRadio Feijóo ha explicat que l'únic escenari possible implica pactar un govern o repetir eleccions, seguint els terminis concretats pel Reglament de la Cambra. "Per tant, no és possible constituir comunitats autònomes després del 23 de juliol. Esgotats els terminis reglamentaris ens n'anem a eleccions", ha emfatitzat.

Dit això, el president dels populars ha justificat el pacte amb Vox després que el PSPV rebutjara la proposta de deixar governar a la llista més votada amb una abstenció en la sessió d'investidura.

"El meu objectiu no és pactar amb Vox" després del 23J

En ser preguntat expressament si llavors pactarà amb Vox si és necessari després de les generals del 23 de juliol, Feijóo ha afirmat que el seu "objectiu és aconseguir una majoria suficient per a governar". "El meu objectiu no és pactar amb Vox", ha proclamat.

A més, el líder del PP ha ressaltat que el PSOE no té "cap legitimitat per a donar lliçons sobre pactes" després dels seus acords en aquesta legislatura amb Bildu, els independentistes o el "populisme més radical" d'esquerra.

També et pot interessar

stats