Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Feijóo mobilitza el PP a Madrid contra la llei d'amnistia i diu que “rescatarà democràticament el país”

El president Mazón, que ha participat en la manifestació, assegura que a la Comunitat Valenciana s'ha demostrat que del ‘procés’, “se n’ix”

La protesta del PP a la plaça d'Espanya de Madrid, aquest diumenge / À Punt NTC

El Partit Popular ha tornat a manifestar-se aquest diumenge a Madrid contra la llei d'amnistia i les "cessions" de l'executiu de Pedro Sánchez als partits independentistes en una protesta en què els presidents i les presidentes autonòmiques del partit i els expresidents espanyols Mariano Rajoy i José María Aznar han donat suport al president del PP, Alberto Núñez Feijóo. 

Unes 45.000 persones, segons la Delegació del Govern —70.000 segons fonts del partit—, s’han concentrat en una plaça d’Espanya de gom a gom, la foto que buscaven els populars per a exhibir múscul quan falten només dos dies perquè es vote el text definitiu de la llei d’amnistia en el Congrés dels Diputats. 

“Mai en la història democràtica un partit polític ha tret tanta gent al carrer i ha defensat tant la democràcia i la Constitució”, ha dit Feijóo en un discurs en què també ha afirmat que han “desencadenat una tempesta de dignitat arreu d'Espanya”.

La de hui és la quarta protesta d’aquestes característiques que convoca el Partit Popular i que arriba en un moment clau en què la formació està elevant el to contra Pedro Sánchez després que el PSOE i Junts introduïren aquesta setmana una esmena a la llei d'amnistia per a estendre el perdó a certs delictes de terrorisme.

El líder del PP ha advertit que "rescatarà democràticament aquest país” i que “cap espanyol mereix la condemna de la misèria política". En referència als suports de diferents partits de l'arc parlamentari amb què compta l'actual govern espanyol de coalició, Feijóo ha afirmat que “els espanyols tenim dret a decidir que no ens governen les minories”.

El president del PPCV i de la Generalitat, Carlos Mazón, que ha estat present a la plaça d’Espanya juntament amb la resta de presidents autonòmics del PP, ha advertit que aquells que avancen "són els que estan contra la llibertat i contra l'estat de dret”. També ha insistit que la d'aquest diumenge és “una mobilització pacífica, constitucional, de llibertat i n'és una més", perquè ha dit "malauradament ho continuarem fent”.

El cap del Consell ha tret pit del canvi de govern a la Comunitat Valenciana on, segons afirma “s’ha acabat el ‘procés’ dels Països Catalans, eixe ‘procés’ a la valenciana”. “Hem demostrat que del ‘procés’ se n’ix”, ha conclòs.

Els expresidents populars del govern espanyol Mariano Rajoy i José María Aznar també han assistit a la concentració en la qual, segons fonts del partit, “han preferit assistir com a ciutadans del carrer” i no intervindre. Sí que van pujar a l’escenari, però, en la primera protesta que va tindre lloc el passat 27 de setembre en què van pronunciar discursos contra l’amnistia.

Rajoy ha estat les últimes setmanes en el focus mediàtic per les últimes revelacions sobre l'anomenada 'Operació Catalunya'. L'executiu del PSOE i Sumar ha deixat la porta oberta a la possibilitat que l'expresident puga comparéixer en la comissió d'investigació que es crearà en el Congrés sobre aquest assumpte.

La concentració arriba un dia després que el PP escenificara la signatura d’un manifest "per la igualtat de tots els carrers, de tots els pobles i de tots els ciutadans d'Espanya" per més de 3.000 alcaldes de la formació.

Sánchez assegura que l'amnistia “és un pas transcendent de la democràcia espanyola"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat que la llei d'amnistia "demostra els principis i els valors" de la Constitució i que la seua aprovació "valdrà la pena per a la societat catalana i espanyola" en una entrevista concedida aquest diumenge a La Vanguardia. "És un pas transcendent de la democràcia espanyola", ha afirmat.

El cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut que "els indults, la reforma del Codi Penal i l'amnistia són passos en una línia coherent", si bé ha admés haver "canviat de posició" sobre la llei que arribarà dimarts al ple del Congrés.

També s'ha referit a la denominada "Operació Catalunya", una "guerra bruta" contra l'independentisme durant el govern popular de Mariano Rajoy davant la qual Feijóo respon amb un "silenci fragorós", la qual cosa, segons Sánchez, demostra la seua "falta d'autonomia".