Feijóo presenta 55.000 avals a la seua candidatura: "Percep la necessitat d'una nova política"

La xifra d'avals presentats aquest dimecres és el major nombre de suports previs obtinguts per un candidat a la presidència de la formació

Feijóo arriba a la seu nacional del PP per a presentar la seua candidatura a presidir el PP
Feijóo arriba a la seu nacional del PP per a presentar la seua candidatura a presidir el PP / Europa Press

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha formalitzat aquest dimecres la seua candidatura a presidir el partit i ha presentat més de 55.000 avals, el major nombre de suports previs obtinguts per un candidat a la presidència de la formació i que estan dipositats en caixes en la seu nacional del partit. "Percep la necessitat d'una nova política", ha dit Feijóo en clau interna i externa.

Feijóo, que ha arribat puntual a Génova a les 17:00 hores com havia anunciat, acompanyat de la seua cap de premsa, Mar Sánchez, portava una carpeta i ha revelat als periodistes que hi duia bona part dels avals que havia arreplegat a Galícia. A la seua terra compta amb quasi 5.700 suports. El ja candidat oficial i favorit per a substituir Pablo Casado al capdavant del PP ha anunciat també que realitzarà una gira per les 17 comunitats autònomes abans del congrés. Divendres, el ja candidat començarà a València aquesta campanya electoral interna.

Al juny de 2018, en les primeres primàries del PP, l'aleshores candidat Pablo Casado va lliurar més de 5.000 avals després de postular-se per a succeir Mariano Rajoy. Per part seua, María Dolores Cospedal, en aquell moment secretària general del PP, va registrar al voltant de 3.200 avals.

"Hui comença un canvi que espere que siga un nou camí per al nostre país", ha dit al llarg de la seua intervenció. "Estem preparats per a obrir un nou temps per a oferir un projecte de gestió i de majories", ha defensat. Feijóo ha parlat de la importància de les formes i contra la "frivolitat" en política.

El polític gallec ha promés escoltar les bases del partit i tots els afiliats perquè cal "vociferar menys", i ha destacat que els militants han decidit amb contundència que és el moment de donar un nou aire al partit. "El PP està decidit a anar a totes", ha dit després de subratllar el fet que les bases han espentat al PP a recórrer una nova "etapa amb valentia i il·lusió".

També et pot interessar

stats