Feijóo reunirà els barons per a traçar la batalla contra l’autonomia fiscal de Catalunya

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, convoca els presidents autonòmics, entre ells el valencià, Carlos Mazón

Alberto Nuñez Feijóo i Cuca Gamarra
Imatge d'arxiu d'Alberto Nuñez Feijóo i Cuca Gamarra / Europa Press

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha citat els presidents autonòmics del seu partit per a reunir-se el pròxim 6 de setembre a Madrid i coordinar la batalla contra l'autonomia fiscal de Catalunya, pactada entre el PSC i ERC en l'acord d'investidura del socialista Salvador Illa.

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha enviat una carta convocant els presidents autonòmics —entre ells el president de la Generalitat i líder del PPCV, Carlos Mazón— i els de les ciutats autònomes.

La lluita contra el concert català unirà els barons del PP, que han mostrat el seu rebuig a una mesura que segons els populars “és il·legal, trenca la solidaritat del sistema de finançament autonòmic i pot conduir a retallades en els serveis públics.”

El PP ha denunciat que el PSOE ha pagat amb el finançament autonòmic la "butaca" d'Illa com a president de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha declarat que "els socialistes estan imposant, d'esquena a la Constitució i al marge de la llei", un sistema federal contra el qual Ayuso ha promés lluitar.

Els dirigents del PP han demanat que els barons del PSOE que han criticat la mesura, com els presidents de Castella-la Manxa o Astúries, es rebel·len contra la seua implementació, que haurà de votar-se al Congrés.

També et pot interessar

stats