Feijoó: “Sánchez ha protagonitzat el major retrocés democràtic des de la Transició”

El president del PP ha demanat el vot per a Alfonso Rueda als socialistes gallecs decebuts amb Sánchez

Feijóo i Rueda en la cloenda de la XXVI jornada interpalamentaria del PP en Ourense
Feijóo i Rueda en la cloenda de la XXVI jornada interpalamentaria del PP en Ourense / Brais Lorenzo (Efe)
21 de gener 2024 - 14:49

Alberto Núñez Feijóo ha recriminat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, haver protagonitzat “el major retrocés democràtic des de la transició”. Segons el president del Partit Popular, Sánchez ha confós l'“interés general” amb l'“interés personal”, i la “convivència” amb “conveniència”, per haver considerat que aquesta última consisteix a “amnistiar a uns polítics, sempre que em facen president del govern”, ha asseverat. 

Feijoó s’ha expressat en aquests termes en la cloenda de la 26a Interparlamentària, organitzada pel PP a Ourense. Un acte amb la mirada posada a aplanar el camí al candidat a la presidència autonòmica, Alfonso Rueda, en la precampanya de les eleccions gallegues, que seran el diumenge 18 de febrer. La intervenció del president popular ha estat dedicada quasi completament a criticar la gestió del president Pedro Sánchez, a qui també ha acusat de “comerciar amb la qualitat democràtica, amb les institucions, els drets dels espanyols i la dignitat dels altres, perquè fa temps que han perdut la seua”.  

Feijóo ha aprofitat l’acte, que ha reunit tots els diputats, senadors i alcaldes dels municipis de més de 50.000 habitants, per a destacar “la solidaritat” entre espanyols que encarna el Partit Popular, enfront dels “privilegis” que Sánchez atorga a certs territoris. “Han perdut la bandera de la igualtat perquè li l'han entregada als qui volen ser més a costa dels altres”, ha acusat Feijóo els socialistes en referència als acords amb partits independentistes. 

El president popular ha insistit en la crítica del partit a les paraules de la vicepresidenta Teresa Ribera sobre Manuel García-Castellón, jutge de l'Audiència Nacional encarregat del cas Tsunami. També ha llançat una acusació a propòsit de l’acord dels socialistes amb Junts per a la transferència de competències: “Ara els progressistes diuen que el problema amb l'informe PISA és la migració. Per això transfereixen les competències de migració allà on considera que els baixa la nota als xiquets i les xiquetes fills de migrants.”

Feijóo ha dedicat unes paraules en gallec a destacar la gestió autonòmica contra les notícies falses que han intentat desacreditar-la, i a acusar els nacionalistes gallecs de vendre l’autonomia al sanchisme “a canvi de res”. També ha animat els socialistes gallecs decebuts per “les mentides” del president del govern a donar el vot a Alfonso Rueda el 18 de febrer. 

Rueda ha promés un any d’universitat gratuïta per als estudiants gallecs

El president de la Xunta de Galícia i candidat del PP, Alfonso Rueda, ha anunciat durant la intervenció que el govern autonòmic finançarà el primer curs universitari. “Si els gallecs ens donen la seua confiança, estudiar en les tres universitats públiques de Galícia per a la primera matrícula en tots els graus serà gratuït”, ha assegurat Rueda. 

El president de la Xunta també ha demanat que es menge “el millor peix del món” per ajudar les confraries de pescadors davant d'"un entramat de manipulació digital" orquestrat per les forces progressistes per a escampar “falses notícies, mentides i difamacions” durant la crisi dels pèl·lets. Alfonso Rueda ha carregat contra l'oposició gallega, a la qual ha acusat de continuar sembrant "faules" que afecten el sector pesquer per la manifestació convocada hui a Santiago.

També et pot interessar

stats